Giresun Üniversitesi'nden nokta atışlı akademik ilan

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Eylül 2007 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Giresun Üniversitesi'nin öğretim elemanı almak için verdiği ilanlar, önceden belirlenen akademisyenlerin nokta atışıyla işe alınmak istendiğini ortaya koydu. İlanlarda, özellikle belli akademisyenlerin, bir tek isimleri verilmeden tarif edildiği görülürken, Giresun Üniversitesi Rektörü Metin Öztürk, beklenenin aksine, yaptıkları uygulamayı reddetmeyerek doğruladı. Asker kökenli olan Öztürk, ?Üniversitemde cemaat ve tarikatçılara yer yok? diyerek, saptadıkları akademisyenleri işe almak için bu yöntemi uyguladıklarını söyledi.

AKP döneminde kurulan ve 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, hükümet ve YÖK arasında rektör ataması krizinin yaşanmasına neden olan 15 yeni üniversiteden birisi olan Giresun Üniversitesi, öğretim elemanı alımına ilişkin uygulamasıyla dikkat çekti.

FERAİZCİZADE MEHMET

Üniversite, öğretim elemanı almak için ilan verirken, ilanlarda, kimi bölümlerde aranan şartların, belli isimleri tarif ettiği görüldü. Örneğin, Eğitim Fakültesi'nin Türkçe Eğitimi alanı için alınacak yardımcı doçente ilişkin şart, ?Yeni Türk Edebiyatı alanında Feraizcizade Mehmet Şakir'in hayatı, sanatı ve eserleri konusunda doktora tezi yapmış olmak? oldu. Biyoloji Bölümü'ne alınacak yardımcı

doçentin de ?Bitki morfolojisi ve anatomisi, bitki sistematiği ve palinoloji alanında doktora yapmış olması? istendi. Matematik Bölümü yardımcı doçentinin de ?Analiz ve fonksiyonlar teorisi anabilim dalında genelleştirilmiş faber ve genelleştirilmiş faber-laurent serilerinin belirli tipten fonksiyonlara yakınsallığı? konusunda doktora yapmış olması istendi.

Öztürk, yaptıkları uygulamayı kabul ederek, şunları söyledi: ?Teamül olarak ilanlar, genellikle kişiye bağlı olarak verilir. Almak istediğiniz kişiye ilişkin özellikleri kullanıp ilan verilir. Bütün üniversiteler aynısını yapar. Yeni kurulan üniversite olarak nitelikli hocaları kaçırmamak ve yanlış kişilerin müracaatlarından doğacak sıkıntıları önlemek istiyoruz. İlanlardaki koşullar budur.?

Deniz ÇİÇEK/ANKARA

Memurlar.net forum bölümünde yazılanlara bakmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber