Sınavın soruları 5 bin YTL'ye satılmış

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Eylül 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da yapılan polis sınavında cevap anahtarıyla yakalanan 3 zanlı, yanıtları 5 bin YTL karşılığında satın aldıklarını itiraf etti

TOLGA ŞARDAN Ankara

Emniyet teşkilatına alınacak polis adaylarını belirlemek için yapılan sınavın yanıtlarının satılmasına ilişkin skandalda çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

Milliyet'in gündeme getirdiği olayı CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Yanıtların tarikat destekli dershanelere verildiği" iddiasıyla TBMM gündemine getirmesi, Emniyet'te sıkıntı yarattı.

EGM'nin yazılı açıklama yaparak olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirmesine rağmen, görevlendirilen müfettişin çalışmalarına halen başlamadığı anlaşıldı.

Milliyet'in ulaştığı adli soruşturma dosyasındaki tutanaklara göre olay, saat 10.00'da başlayan sınava "geciktiğini" beyan ederek 30 dakika geç gelen F.G.'nin elindeki el yazısı notları cevap kâğıdına geçirdiği sırada ortaya çıktı. Gözetmenler olaya el koydu. Başka salonlarda sınava geç giren A.D.Ç. ve C.Ü. adlı iki adayın üst aramasında da el yazısı yanıt anahtarı bulundu. Sınav komisyonu, olayı savcılığa bildirdi.

Yakalanan 3 kişinin de 'A' kitapçığını yanıtlayacakları sıralara oturtulduğu ve ellerindeki yanıtların A kitapçığına ait olduğu anlaşıldı. F.G.'nin elinde 100 sorudan yaklaşık 90'ının yanıtlarının bulunduğu, bunlardan yaklaşık 70'inin doğru olduğu, diğer iki kişinin de 50'ye yakını doğru olan 70'e yakın yanıtla sınava girdikleri belirlendi.

Zanlılar, Emniyet'te yardımcı hizmetli olarak çalışan ve soruları dışarı sızdırdığı iddiasıyla tutuklanan Musa A. ile yüzleştirildi. Zanlılar, yüzleştirmede suçlarını itiraf etti.

İstihbarat Dairesi, Polis Okulu Müdürü Kamil Ünsal'ın özel kaleminde çalışan Musa A.'nın bağlantılarını ve geçmişini araştırmaya başladı.

Suçun "organize" biçimde işlendiğine yönelik ipuçları da elde edildi. Sınavın iptal edilip edilmeyeceği, soruşturma sonunda belli olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber