'İstatistik' korkusu lisede aşılacak

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 08 Eylül 2007 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

BETÜL KOTAN

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaöğretim müfredatında olmadığı için ilk kez üniversitede karşılaşılan 'istatistik' dersindeki 'başarısızlık oranını' düşürmek için, 10'uncu sınıf öğrencilerine 'istatistik' dersi vermeye başlıyor. Buna göre, fen ve sosyal bilimler liselerinin 10'uncu sınıf müfredatlarına bu yıldan itibaren, 'araştırma teknikleri ve istatistik' adında bir saatlik ders konuldu.

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, her iki lise türünün de fen ve sosyal bilimler alanında iddialı okullar olduğunu belirterek, "Bu okullarımıza devam eden öğrencilerimiz iki temel bilim alanında derinlemesine altyapıya kavuşmak üzere yetiştirilmektedirler. İlave edilen dersle birlikte bu okullara giden öğrencilerimizin temel bilim altyapıları daha da sağlamlaşacaktır" dedi. Erdoğan, 'araştırma teknikleri ve istatistik' dersi sayesinde kazandırılacak donanımla üniversitelerde okutulan bilimsel araştırma teknikleri, İstatistik gibi derslerin niteliğinin de iyileşeceğini belirterek, bu ders sayesinde üniversiteye hazırlık anlamında da bir adım atıldığını söyledi.

Yaklaşık 200 civarında olan fen ve sosyal bilimler liselerinde müfredata koyulan yeni ders sayesinde bilimsel düşünebilme gibi hedeflerin de öğrencilere daha küçük yaşta kazandırılmasına çalıştıklarını dile getiren Erdoğan, "Ayrıca fen liselerinin 10'uncu sınıfında da iki saatlik tarih dersi verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber