8 Eylül 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜL'DEN JET ONAY: GÜL, VALİ ALA'NIN BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARLIĞINA ATAMASINI ONAYLADI

-Yeni Erdoğan Hükümeti ilk atamasını gerçekleştirdi. Başbakanlık Müsteşarlığı'na Diyarbakır Valisi Egan Ala'nın ataması Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylandı. Bu kararla Erdoğan Hükümeti de ilk atamasını gerçekleştirmiş ve Gül de ilk Hükümetin sunduu atama kararnamesini onaylamış oldu. Ala, 42 yaşında Başbakanlık Müsteşarı sıfatıyla devletin en yüksek bürokratı oldu. Öte yandan Kültür Turizm Bakanı Günay da iki il müdürünü görevden aldı.

-AKP'DEN TÜSİAD'A YANIT:?ANAYASA HAZIRLIĞINDA SAYDAMLIK EN AŞIRI ÖLÇÜDE OLACAK?

-AKP'nin Anayasa taslağını hazırlayan kurulda yeralan Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, ?Şu anda basında tartışılan hükümlerin önemli bir bölümü, tamamen hayalidir. Kaldı ki, şu anda taslak üretiliyor, teklif değil. Nitekim TÜSİAD da profesörlere taslak hazırlatırken, değerli bilim adamlarının masa çalışmalarına ve gizliliğine elatmamıştır? dedi.

-İyimaya, ?Anayasalar hesaplaşmak için değil demokrasi zeminini genişletmek ve özgürlükleri derinleştirmek için yapılır. Ancak bu aşamada yöntem vurgularına katılmıyorum. Bu anayasa toplumun yahut kurucu iktidarın kendisi olan milletin tercihine sunulacaktır. Saydamlık döneminde, TÜSİAD'dan katılımcı görüşlerini bekleriz. Seçkinci yaklaşımların yönteme katabileceği birşey yoktur? diye konuştu.

-AB:"REFORMLAR KONUSUNDA ARTIK ÇANKAYA BAHANESİ KALMADI"

-Ankara'daki AB Büyükelçilikleri, yeni hükümetin programını inceledi. Hükümet programında AB ve AB sürecine geniş bir referans yapılması olumlu bulundu.

-Hükümet programının çok spesifik olmadığını, muğlaklıkların bulunduğunu ifade eden üst düzey bir AB diplomatı, reform taahhütlerinin gerçekleşmesi konusunda ise ?Artık Çankaya bahanesi yok? dedi.

-İlerleme Raporu öncesi 301. değişikliğin TBMM'ye sunulacağı beklentisi dile getiren AB diplomatları, AB'nin cesaretlendirdiği ?Sivil Anayasa? konusunda ise bir anayasa empoze edilemez? dedi.

-EMİNE ERDOĞAN'DAN MİLLETVEKİLİ EŞLERİNE TANIŞMA YEMEĞİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, 22 Temmuz seçimlerinin ardından milletvekili eşleri ve bayan milletvekilleriyle ?tanışma? yemeği toplantısı düzenliyor.

-KADIN DÖVENE AB'DEN YANIT: ?KADINA SAYGI AVRUPA DEĞERLERİNİN TEMEL UNSURU?

-?Türkiye'de kadına yönelik şiddet? Avrupa Parlamentosu'nda soru önergesi konusu oldu, kadına şiddet AB'nin kasım ayında hazırlayacağı İlerleme Raporu'nda da ele alınacak

-CHP'NİN GERGİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMASI

-CHP'nin kuruluşunun 84. yıldönümü yarın kutlanıyor. CHP Yönetimi kutlamalar için tüm partilileri Anıtkabire'e davet etti. Muhalifler ise Genel Merkez önünde eylem yapacaklar. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül öncülüğündeki muhalif hareket, daha sonra ?999? parolasıyla Ankara Sıhhiye Meydanı'nda miting düzenleyecek.

-2007-2007 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLIYOR

-Pazartesi günü başlıyacak yeni öğretim yılında yaklaşık 14.8 milyon öğrenci ve 600 bin öğretmen dersbaşı yapacak.

-"DEVLET OKULUNDAKİ ÖĞRENCİ DERSİ ALGILAMIYOR, ANLAMIYOR"

-Cito Türkiye Öğrenci İzleme Sistemi'nin 11 bin 575 öğrenci üzerindeki ?algılama? araştırmasının sonuçları, özel okul öğrencileri ile devlet okulu öğrencileri arasındaki uçurumu ortaya koydu. Çalışmaya göre, devlet okulundaki birinci sınıf öğrencilerinin ?dinlediğini anlama? becerisi yüzde 24'te kalırken, özel okullardaki akranları yüzde 68 başarı sağlıyor.

-İHRACATTA 80 İL BİR İSTANBUL ETMİYOR

-Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 55.6'sını tek başına İstanbul gerçekleştiriyor.

-Son bir yılda 97 milyar dolara ulaşan ihracatın 53.9 milyar doları İstanbul'da kurulu firmalarca gerçekleştirildi.

-Yılda 53.9 milyar dolarla 80 ilin toplamından fazla ihracat gerçekleştiren İstanbul'u, 8.3 milyar dolarla Bursa, 6 milyar dolarla İzmir, 5.4 milyar dolarla Kocaeli, 3.6 milyar dolarla Ankara izliyor.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 935.4 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Hazine gelecek haftaki ödemelerin en yüklüsünü 576.8 milyon dolarla 14 Eylül'de gerçekleştirecek.

-HSBC BANK'TAN 100 MİLYON YTL'LİK FON BELGESİ İHRACI

-Banka, B Tipi Yüzde 100 Koruma Amaçlı Hisse/Döviz Seçenekli Serisi-1 Fonu'nun portföyünü temsil eden 100 milyon YTL'lik katılma belgesi ihracı için SPK'ya başvurdu.

-YARGITAY'DAN ATM HIRSIZLARINA AĞIR CEZA

-Yargıtay, ATM hırsızlarının nitelikli dolandırıcılık suçundan yargılanmaları gerektiğine karar verdi. Bu kararın ardından ATM hırsızlığından yakalanan sanıklar 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber