10 bin sözleşmeli öğretmen alımında yeni tercih alınacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Eylül 2007 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya TRT'de yayımlanan "Gelecek Eğitimle Gelecek" adlı programa katıldı. Kaya 10 sözleşmeli öğretmen alımı için yeni tercih alınacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya "Ağustos döneminde atanamayan bir çok öğretmen adayının sıkıntısı bilgi yoksunluğu... Bu atamalarda aynen Ağustosta ayındaki gibi bir tercih dönemi yaşanacak mı, eğer yaşanmayacaksa, 21. maddeyi kabul etmiş olanlar arasında kura ile mi yerleştirme yapılacak?" şeklindeki soruya şunu yanıtı verdi.

"Planlamasını yaptığımız atamamızın tamamen Ağustosta olduğu gibi yeni atama şeklinde olacak... Ağustosta ben tercih etmiştim, tercih dışı istemiştim atanamadım, yedek sıralamasıyla devam edecek gibi bir beklenti var ama öyle değil. Tamamen yeni ilana çıkacağız. Farklı branşlar olabilir. Şimdiki branş sayısı ile o zaman ki branş sayısı farklı olacak Belki bugün olmayan branşlardan olacak o tarihte . İhtiyaçlar şu an belirleniyor. Okullar açılsın bu ihtiyaç daha belirgin bir şekilde ortaya çıkacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber