Kültür müdüründen 'bağdaş' özrü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2007 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UNESCO PROGRAMINDA PROTOKOLDE BAĞDAŞ KURUP SEMAZENLERİ İZLEDİ

'BAĞDAŞ' ÖZRÜ

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Paris'te ayakkabılarını çıkarıp koltukta bağdaş kurarak oturmasıyla ilgili olarak, "Şehrim ve ülkem adına tüm kamuoyundan özür diliyorum" dedi

Paris'teki UNESCO binasında düzenlenen sema gösterisinde protokol sırasında otururken topuklarına bastığı ayakkabılarını çıkarıp koltukta bağdaş kuran Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülsettar Yarar'ın bu hareketi dünkü Hürriyet gazetesinin manşeti oldu. Yarar, kendisiyle ilgili bu haberi dün Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

Ayakkabı ayağımı sıktı

UNESCO binasında düzenlenen programda Konya adına sema etkinliği yapıldığını belirten Yarar, "Ortaya çıkan bu durumdan dolayı şehrim ve ülkem adına tüm kamuoyundan özür diliyorum.

Olmaması gereken, yapılmaması gereken bir hareketti. Hiçbir gerekçesi olmayan bir durum olduğunun da farkındayım" diye konuştu.

Gün boyu yoğun geçen programlardan dolayı uzun süredir devam eden ayağındaki rahatsızlığın tekrarladığını öne süren Yarar, şunları kaydetti:

"Ciddi acı ve ıstırap çektim. Zira o gün sabahın 09.00'undan akşam 22.00'ye kadar devam eden sempozyum, sergi açılışı ve diğer etkinliklerin yoğun olduğu bir gündü. Bundan dolayı akşam 20.00 civarında sema topluluğunun programı bittikten sonra 2. sırada Afganistan topluluğu sahnede yer alınca 1-1.5 dakika süre içinde, ayağımı dinlendirme lüzumu duydum. Ayakkabım da yeni olduğu için bayağı sıktı. Bu nedenle yorgunluğun ve ayağımdaki sancının bir eseri olarak bu davranış ortaya çıkmış oldu."

Bütün çabasının Hazreti Mevlana'yı ve Konya'yı tanıtmak olduğunu belirten Yarar, "Hiçbir zaman Hazreti Mevlana'ya saygı ve hürmette kusur etmemeye çalıştım. Bu hoş olmayan görüntüyü verdiğim için de ciddi anlamda üzgünüm" dedi.

'Çorabım beyaz değildi, flaştan öyle'

Giyinmeyi seven bir insan olduğunu, uyumlu giyinmeye özen gösterdiğini belirten Yarar, gazetedeki haberde beyaz çorap giydiği ifadesine itiraz etti. Yarar, "Çorabım beyaz değildi. Bej pantolonumun altında bej renkli bir çoraptı. Sanırım flaş patlayınca beyaz gibi görünmüştür. Ayakkabımın arkasına basmam zaten mümkün değil. Burada dinlenmek için bunu yaptım. Ben bırakın yüksek mercilerdeki insanların bulunduğu bir yeri, normal hayatta bile böyle bir davranış sergilemem" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber