Bakan Çelik: Biz fildişi kulelerde yaşayan insanlar değiliz herkes bize ulaşabilir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2007 23:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL (CİHAN)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İl Başkanları Toplantısı'nda, vatandaşlarla aranızda mesafe koymayın uyarısından sonra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de, halkın istediği zaman kendilerine ve Milli Eğitim müdürlerine ulaşabileceğini söyledi.

Bakan Çelik, "Biz fildişi kulelerde değiliz, herkes bize ulaşabilir." dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nu ziyaret eden Bakan Çelik basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan'ın birkaç gün önce il başkanlarına yaptı konuşmasında 'hiç kimseye erişilemez ulaşılamaz olmamalı' sözlerini hatırlatan Bakan Çelik, "Biz fildişi kulelerde yaşayan insanlar değiliz. Bakan olarak öyle olmam gerekiyor. Öyle olmaya çalışıyoruz. Belediye başkanı, milli eğitim müdürü, vali, bakanlar bunlar toplumun refah ve mutluluğu için çalışan insanlardır. İnsanlardan kaçarak gizlenerek bir şey yapamazsınız." şeklinde konuştu

Yeni eğitim ve öğretim döneminde not sistemine getirilecek değişikliğin sorulması üzerine Bakan Çelik, "Puan olarak hesaplanacak, nota dönüştürülecek, bunlar ölçme ve değerlendirmede daha hakkaniyetli daha kabul edilebilir uygulamalardır"dedi.

Bu sene 160 milyon ücretsiz ders kitabı dağıtacaklarını da dile getiren Bakan Çelik, "Başbakanın katılacağı bir merasimle ücretsiz ders kitapları dağıtım töreni yapacağız. Bu sene 160 milyon ücretsiz ders kitabı dağıtıyoruz. Ders kitapları yerlerine ulaştı. Son rötuşlar yapılıyor"diye konuştu.

Bakan Çelik, son olarak önümüzdeki günlerde yeni ders yılı ve geçmiş yıla ilişkin olarak özel ve kapsamlı basın toplantısı yapacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber