Erdoğan'dan 'hamili kart' tepkisi...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Eylül 2007 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin ile bazı milletvekillerinin adının karıştığı 'hamili kart' olaylarıyla ilgili tepkisini partisinin teşkilat toplantısında dile getirdi.

Erdoğan, geçen hafta cuma günü yapılan il başkanları toplantısının basına kapalı bölümünde milletvekilleri ve il başkanlarının atamalarla ilgili nüfuz kullanmalarına tepki gösterdi. Erdoğan, Osmaniye İl Başkanı Ali Binboğa'nın, ilinde bir başhekimin görevden alınmasını talep etmesi üzerine sinirlendi.

ŞAHİN'İN YANINDA Erdoğan, sol tarafında İdris Naim Şahin'in oturduğu ortamda şunları söyledi: "Kardeşim siz böyle şeylere niye karışıyorsunuz? Benim teşkilatım ne zamandan beri atamalara karışıyor? Bakın biz bakan atamışız, müsteşar atamışız, genel müdür atamışız, vali atamışız. Bu onların işidir. Çok ciddi bir sıkıntı mı görüyorsunuz, halledilemez bir problem mi var? O zaman yazarsın raporunu bana veya ilgili bakan arkadaşa sunarsın. Parti olarak sizlere yıllardır anlatıyorum. Daha kaç kere söyleyeceğim; bu işlere karışmayın diye, halen karışıyorsunuz. Görmüyor musunuz, gazetelere manşet oluyoruz. Bunlar hoş şeyler değil, bu işlere girmeyin."

Erdoğan'ın tepkisiyle karşılaşan il başkanı, "Özür diliyorum efendim" diyerek yerine oturdu. Rahatsızlığını teşkilata dönük ifadelerle dile getiren Erdoğan'ın bu toplantıda Şahin'e ayrıca özel bir uyarıda bulunmadığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber