Vekili, SMS'yle tehdide 10 yıl hapis

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 10 Eylül 2007 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'dekİ cumhurbaşkanlığı oylaması öncesi yeni hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan AKP Bursa Milletvekili Faruk Çelik ile 6 milletvekiline tehdit içerikli mesaj gönderdiği ileri sürülen Barış A. hakkında ?tehdit? iddiasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Tehdit mesajı

Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesinde, Barış A.'nın suç tarihlerinde Çelik'e, ?Seni vatana ihanetten yargılayacaklar, aileni takip ediyorlar? şeklinde mesaj gönderdiği belirtildi. Çelik'in tehditlerde ailesinin de geçmesi üzerine ?korku ve endişeye? kapıldığı belirtilen iddianamede, Barış A.'nın mesajının ardından Eskişehir'den bir tehdit mektubu da gönderdiği anlatıldı. İddianamede, şikayetçi olan Küçükali'ye de ?TBMM'de oylamaya katılma. Katıldığın taktirde vatana ihanet suçundan yargılanacaksın. Evlat acısı çekeceksin? şeklinde tehdit mesajı gönderdiğinin tespit edildiği kaydedildi.

İddianamede, Barış A.'ın ?özel bir yöntem? kullandığı ve tehdit mesajlarını ankesörlü telefondan Smart kart kullanarak yaptığı hatırlatılarak, şüphelinin aynı kartla babasını ve kız arkadaşını da araması üzerine kayıtların incelenmesi sonucu tespit edilip yakalandığı vurgulandı. Barış A.'nın bir örgüt bağlantısının tespit edilemediği de ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber