10 Eylül 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Haber Giriş : 10 Eylül 2007 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 10 EYLÜL 2007 PAZARTESİ GÜNDEMİ

-CUMHURBAŞKANI GÜL BAŞBAKAN ERDOĞAN'I ZİYARET EDECEK

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Başbakanlıkta ziyaret edecek. (Saat:12.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL GENELKURMAY BAŞKANI BÜYÜKANIT'I KABUL EDİYOR

-Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı, geçen hafta gerçekleştirilemeyen haftalık olağan görüşme için Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat14.30). Gül, ayrıca, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner ve Türkiye Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni'yi ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:16.00/16.30/16.50)

-VATANDAŞ, SEÇİLİR SEÇİLMEZ GÜL'DEN PARA VE İŞ İSTEDİ

-Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından 7 Eylül gününe kadar geçen 10 gün süre içinde günde ortalama 50 çeşitli konularda talepte bulundu. Bu isteklerin yarısına yakını iş ve para talebi oluşturdu.

-BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanıyor. (Saat:13.00)

-ASYA VE KUZEY AFRİKA ÇALIŞMALARI KONGRESİ

-Başbakan Erdoğan, 38. Uluslararası Asya ve Kuzey Afrika Çalışmaları Kongresi'ne katılıyor. Kongre'ye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'da katılacak. (Saat:10.30)

-SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANI MUALLEM ANKARA'DA

-Resmi temaslarda bulunmak üzere Anka Suriye Arap Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Valid Muallem, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile görüşecek ve görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.30/11.30)

-Konuk Bakan Muallem, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan tarafından da kabul edilecek. (Saat:15.30/19.00)

-ANAYASA REFERANDUMUNDA OY VERME İŞLEMİ YARIN BAŞLIYOR

-Cumhurbaşkanını halkın seçmesini de kapsayan Anayasa değişikliği paketinin halk oylamasına sunulmasına ilişkin süreç başlıyor. Kapıkule ve İpsala gümrük kapıları ile , İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen, , Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes Antalya, Kayseri Erkilet ve Adana Şakirpaşa havalimanlarında yarından itibaren oy kullanılmaya başlayacak.

-BBP GENEL BAŞKANI YAZICIOĞLU BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

-BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.00)

-İLKÖĞRETİM 1. SINIF VE ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ OKULA BAŞLIYOR

-Okula uyum programı? uygulamasıyla İlköğretim Okulu 1. sınıfa kayıt yaptıran yaklaşık 900 bin öğrenci ve 750 bin anaokulu öğrencisi yeni eğitim-öğretim yılına başlıyor.

-OKULLAR İÇİN POLİSE ÖNLEM

-Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına günler kala Emniyet Genel Müdürlüğü okullarda şiddet ve servislere yönelik bir genelge yayınladı. Okulların giriş ve çıkış saatlerinde önlem alınmasının istendiği genelgede, çocukların taşındığı servislerinde titizlikle denetlenmesi istendi.

-2. ÇEYREK BÜYÜME ORANI AÇIKLANIYOR

-TÜİK, sanayi üretimine ilişkin temmuz ayı verilerini ile yılın ikinci çeyreğine ilişkin gayri safi milli hasıla ve gayri safi yurt içi hasıla verilerini açıklayacak. (Saat:10.00)

-IMF-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

-IMF Heyeti yeni Hükümetin ekonomi ile ilgili bakanlarıyla tanışmak amacıyla TKürkiye'ye geliyor.

-İSLAM ORTAK PAZARINA DOĞRU

-İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Üyesi Ülkeler Arasında Tercihli Ticaret Sistemi (TPSOIC) Ticaret Müzakere Komitesi İkinci Tur Dördüncü Toplantısı, Ankara'da bugün başlıyor. Sheraton Oteli'nde yapılacak toplantı 12 Eylül'e kadar sürecek.

-İKTİSADİ YÖNELİM ANKETİ SONUÇLARI AÇIKLANACAK

-Merkez Bankası, her ay gerçekleştirdiği iktisadi yönelim anketinin ağustos ayı sonuçlarını açıklayacak.(Saat:16.30)

-HAZİNE'DEN REFERANS İHALESİ

-Hazine, Çarşamba günü gerçekleştireceği 4.2 milyar YTL'lik iç borç geri ödemesi öncesi yarın 6 ay vadeli referans bono ihalesi yapacak. İhalede 2.3 milyar YTL borçlanma öngörülüyor.

-İHRACATÇI KOBİ'YE FAİZSİZ KREDİ

-İhracatçı KOBİ'lere her yıl ?0? faizli en az 1 milyar dolar ihracat kredisi verilecek. Toplam istihdamın yüzde 77'sini gerçekleştiren KOBİ'lere yönelik 59. hükümet döneminde başlatılan ?0? faizli istihdam kredisi de kapsamı genişletilerek devam edilecek.

-ALKOLLÜ ARAÇ KULLANANLAR KAMUYA YARARLI İŞLERDE ÇALIŞACAK

-Yargıtay, alkollü araç kullandığı gerekçesiyle 30 gün hapis cezasına çarptırılan ve hapis ertelenen sanık hakkında verilen kararı bozdu. Yargıtay, alkollü araç kullanan sanığın; adli para cezasına, kamuya yararlı bir işte çalışmaya, belirli yerlere gitmekten veya belirli etkinlikleri yapmaktan yasaklanmaya mahkum edilmesi gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber