Yurdun kuzey kesimlerine yağış geliyor

Haber Giriş : 10 Eylül 2007 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurdun kuzey kesimlerinde mevsime uygun aralıklı yağış geçişleri bekleniyor.

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, serin ve yağışlı havanın yurdun kuzey kesimlerinde aralıklarla yağışlara neden olduğu belirtildi.

Hava sıcaklığının özellikle Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde başta olmak üzere kuzey ve iç bölgelerde hissedilir derecede azaldığı açıklandı. Bugün yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı çok bulutlu olması tahmin edilirken, Orta Karadeniz kıyılarında ve Doğu Karadeniz'de aralıklı sağanak yağış beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, yarın sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarında, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın batısında kısa süreli sağanak yağış geçişleri tahmin edildiği bildirildi. Çarşamba günü Marmara'nın kuzeydoğusu ile Karadeniz kıyılarında devam edecek yağışların, hafta ortasından sonra, kuzey bölgelerde aralıklarla devam edeceğinin beklendiği belirtildi.

Kuzey ve iç bölgelerde hissedilir derecede azalan hava sıcaklığının; yarın güney bölgelerde 2 ila 4 derece artması beklenirken, hafta boyunca kuzey kesimlerde mevsim normalleri civarında ve altında, güney ve iç bölgelerde mevsim normallerinde seyretmesi tahmin ediliyor.


Yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında aralıklarla sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarında (Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde) lokal olarak etkili olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; hava sıcaklığı yurdun doğu kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar Marmara, Kuzey Ege ve Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, güney ve doğu bölgelerde batı ve güneybatı yönlerden orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 25

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 26

İzmir: Az bulutlu ve açık 28

Adana: Parçalı ve az bulutlu 33

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 32

Samsun: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (Rüzgar il genelinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek) 26

Trabzon: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların il genelinde lokal olarak etkili olması bekleniyor. Rüzgar zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek) 25

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 24

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 32

İHA


Türkiye'nin batısından sonra, doğusunda da sıcaklıklarda 3-4 derece düşüş olacak. Yağış ise daha çok Karadeniz bölgesinde görülecek.

İstanbul'da hava parçalı bulutlu, rüzgar orta kuvvetli eserken, sıcaklık 23 derece olacak. Ankara'da hava bulutlandı ve serinliyor. İzmir'de önümüzdeki günler az bulutlu olacak ama sıcaklık artık daha düşük değerlerde seyrediyor. Bursa parçalı bulutlu, Adana'da sıcaklık düşüyor, Bugün İstanbul ve Ankara 23, İzmir 27, Bursa 24, Adana 32 derece.

Marmara'da sabahda hafif yağmur geçişleri oldu, ama günün büyük bölümü, parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgarlar hafiflesede, halen serin bir hava var. Hafta ortası sıcaklık biraz yükselecek. Bugün Edirne ve Balıkesir 25, Kocaeli 23 derece.

İç Anadolu'da günün büyük bölümü parçalı bulutlu olacak, sıcaklık düşüyor. Sivas-Konya ve Karaman çevrelerinde hafif yağmur olasılığı da var. Hafta başı hava açık olacak, Konya 24, Eskişehir 23, Sivas 25 dereceye iniyor. Gece sıcaklığıda 15 derecenin altına düşmeye başladı.

Ege bölgesinde Kuşadası-Muğla kıyıları boyunca rüzgar sert esecek, önümüzdeki günlerde hava güneşli, ama etkisini göstermeye başlayan sonbahar nedeni ile sıcaklıklar bugünlerde 30 derecenin fazla üzerine çıkamayacak. Bugün Denizli ve Muğla 27, Kütahya 23 derece.

Akdeniz bölgesinde sıcaklık biraz düşüyor, bulutlanma Antalya-Adana arasında artacak, akdeniz açıklarında rüzgar batı ve lodos yönünüden kuvvetli esiyor. Güneydoğu'da sıcaklıklar ortalama değerlere doğru inmeye başladı. Antalya 32, Diyarbakır 36 derece.

Doğu Anadolu'da sıcaklıklar bugün 3-4 derece düşücek, bölgenin güneyinde hava az bulutlu. Erzurum-Kars-Muş arasında ise sert esen rüzgarlar, havayı bulutlandırıyor. Sıcaklık Erzurum ve Van'da 26, Malatya'da 31 derece.

Karadeniz'de daha çok kıyı kesimde olmak üzere, Zonduldakdan Artvin'e kadar yağmur geçişleri oluyor. Bu gece de Doğu Karadeniz'de yağmur şiddetini artırabilir. Sinop açıklarında fırtına var. Hafta başı yağışlar zayıflayacak. Sıcaklık Trabzon'da 24, Samsun'da 22, Bolu 20 dereceye iniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber