YÖK Başkanı'ndan Gül'ün rektör atamasına ilk yorum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2007 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Osmangazi Üniversitesine ikinci sıradaki kişiyi rektör ataması takdir hakkıdır'' dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay'ın daveti üzerine Kastamonu'ya gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, İnebolu'da inşaatı tamamlanmasına rağmen bu yıl YÖK'ün öğrenci kontenjanı vermemesi nedeniyle açılamayan İnebolu Su Ürünleri Fakültesini inceledi.

Teziç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Osmangazi Üniversitesine rektör ataması ile ilgili olarak, ''Cumhurbaşkanı Gül'ün Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne 116 oy alarak YÖK tarafından 1. sırada aday gösterilen Prof. Dr. Gaye Usluer yerine 80 oy alan Prof. Dr. Fazıl Tekin'i ataması, Sayın Cumhurbaşkanının takdir hakkıdır. Bu atamada takdir hakkını kullanmıştır. İster birinci sıradaki adayı, ister ikinci sıradaki adayı rektör olarak atar. Bu yetki ve takdir Cumhurbaşkanı'na aittir. Yaptığı atama da yargı denetimine kapalıdır. Önceki Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer de, rektör atamalarında bu tür uygulamalar yapmıştı'' diye konuştu.

-''DEVLETE KÜSMEK OLMAZ''

İnebolu'ya kırmızı plakalı makam aracıyla gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç, 14 yıllık makam aracının değiştirilmediğini belirterek, ''Gezilerimi bu araçla yapıyorum. Devletin itibarını düşürmemek için bazen aracın plakasını değiştirmek zorunda kalıyorum. Ama yine de devlete küskün değilim. Çünkü devlete küsmek olmaz. Biz gelip geçiciyiz'' dedi.

-''SON KARARI YÖK GENEL KURULU VERECEK''

Yapımı geçtiğimiz yıl tamamlanan ancak öğrenci kontenjanı verilmediği için bu yıl eğitime başlanmayan İnebolu Su Ürünleri Fakültesinde incelemelerde bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, şunları söyledi:

''Fakültenin heyelan bölgesinde ve ilçeden uzak bir noktada bulunması öğrenci açısından olumsuzluklar meydana getirecek. 1995 yılında dönemin Başbakanı Tansu Çiller tarafından temeli atılan fakültenin atıl bir durumda kalmasına gönlümüz razı olmaz. Son kararı YÖK Genel Kurulu verecek.'' İnebolu Belediye Başkanı İdris Güleç de, İnebolu Su Ürünleri Fakültesinin açılabilmesi için YÖK Başkanı Teziç'den destek istedi.

-ERDOĞAN TEZİÇ CİDE'DE...-

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay'ın daveti üzerine geldiği Kastamonu'da Cide ilçesini de ziyaret etti.

Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir'i makamında ziyaret eden Teziç, Demir'in hayata geçirdiği projeleri hakkında bilgi aldı.

İlçeye kurulması planlanan Meslek Yüksekokulu hakkında bilgi alan Teziç; bu konuda seferberlik ilan edilmesini istedi ve Meslek Yüksekokulu için önerilen binayı inceledi.

Daha sonra ünlü yazar Rıfat Ilgaz'ın doğduğu evi ziyaret eden Teziç, evi çok beğendiğini söyledi.

Cide Belediye Başkanı Demir, Teziç'e yörenin romanlara konu olan ''Sarı Yazma''sını ve ceviz helvasını hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber