3 hastanede toplam, 37 başhekim yardımcısı var!

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2007 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanelerde yardımcı idareci bolluğu

İl sağlık müdürünün bile 5 müdür yardımcısı bulunurken, Konya'daki 3 devlet hastanesinde toplam 37 başhekim yardımcısı, 31 müdür yardımcısı görev yapıyor.

Her geçen gün çeşitli sorunlarının yaşandığı şikayet ve tepkilerin gündemden düşmediği devlet hastanelerinde başhekim yardımcısı ve müdür yardımcısı bolluğu dikkat çekiyor.

689 yataklı Konya Meram Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 17 başhekim yardımcısı 12 müdür yardımcısı, 686 yataklı Numune Hastanesi'nde 14 başhekim yardımcısı,13 müdür yardımcısı, 372 yataklı Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde 6 başhekim yardımcısı 6 müdür yardımcısı bulunuyor.

Konya'nın en büyük hastanesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ise 7 başhekim yardımcısı 6 müdür yardımcısı görev yapıyor.

Konya'daki birçok önemli özel hastanede başhekim yardımcısı bir ya da 2 kişiden oluşurken, devlet hastanesindeki başhekim ve müdür yardımcısı bolluğu yaşanıyor.

Daha çok siyasi kaygılarla atandıkları vurgulanan başhekim ve müdür yardımcıları diğer personellerden daha yüksek statüye sahip.

Diğer taraftan Konya'nın önde gelen özel hastanelerinde başhekim yardımcısı ikiyi geçmiyor. Başhekim yardımcısı sayısındaki fazlalık kurum içerisinde çok başlılığa da neden oluyor. Diğer personellerden daha üstün konumda olan başhekim ve müdür yardımcılarının bir çoğu için bu statü büyük önem taşıyor.

İl Sağlık Müdürü'nün bile 5 müdür yardımcısı bulunurken, Konya Araştırma Uygulama Hastanesi'nde aynı görevi 17 başhekim yardımcısı ve 12 de müdür yardımcısı yürütüyor.

İl Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, başhekim ve müdür yardımcısı sayısının en çok ne kadar olacağının yatak sayısına göre belirlendiğini belirterek, bu görevi alanların çok fazla maddi bir kazanç elde etmediğini söyledi.

Konya- Karaman Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Ömer Karahan, devlet hastanelerindeki başhekim ve müdür yardımcısı sayılarının ihtiyaçtan fazla olduğunu belirterek, bakanlığın buna çözüm bulması gerektiğine dikkat çekti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, bakanlığın hasta yatak kapasitesine göre hastanede olabilecek en fazla başhekim sayısını belirlediğini vurguladı.

Tayin ya da emekli olan başhekim yardımcıları yerine yenilerini atamadıklarının altını çizen Dr. Küçükkendirci, "Başhekim yardımcılarının her birinin kendine ait görevleri var. Kurumlar görevleri paylaştırıyor. Zaten birçok başhekim yardımcısı birinci iş olarak doktorluğu görüyor. Başhekim yardımcılarımız yine klinik hizmetlerine devam ediyor gerektiğinde ameliyatlara giriyor. Başhekim yardımcıları bu görev nedeniyle 100-200 YTL ek ücret alıyor. Aslında normal bir doktor olarak da performanstan bu parayı alabilir. Müdür yardımcıları da aynı şekilde. Her müdür yardımcısının hastane çalışmalarında farklı bir görevi var" diye konuştu.

Konya Karaman Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Ömer Karahan, devlet hastanelerindeki başhekim yardımcısı ve müdür yardımcısı sayılarının ihtiyaçtan çok fazla olduğuna dikkat çekti. SSK Hastanesi'nin Konya Araştırma Hastanesi adını aldıktan sonra hastanedeki başhekim yardımcısı sayısının 5'ten 16'ya çıktığına dikkat çeken Prof. Dr. Karahan, "Biz bunları zamanında da söyledik. Bunun, Numune Hastanesi ya da Konya Araştırma Hastanesi'ndeki arkadaşlarla bir alakası yok. Bakanlık ne kadar olabileceğini belirliyor ve atamalarla boşluklar dolduruluyor. Aslında hastaneler gerekli açılımı sağlasa başhekim yardımcısı ve müdür yardımcıları boş durmayacak, belki sayıları bile yetersiz kalacak" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber