Özel tim Köşk'te... Gül'ü keskin nişancılar da koruyacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Eylül 2007 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOLGA ŞARDAN

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki yeni düzenlemeler kapsamında Koruma Müdürlüğü de yeniden şekillenmeye başladı. Gül'ün Dışişleri Bakanı olduğu dönemdeki koruma amiri Osman Çankal'ın koruma müdürlüğüne vekâlet etmeye başlamasıyla birlikte Ahmet Necdet Sezer döneminde azaltılan kadro sayısı yeniden artırıldı.

Eski dönemdeki rütbeli ve rütbesiz personelin bir bölümü ikinci bölge görevi için Doğu ve Güneydoğu bölgelerine atanırken, daha aktif ve kapsamlı bir koruma uygulaması başlatılacağı öğrenildi. Çankal'ın göreve başlamasıyla birlikte Başbakanlık Koruma Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personelin bir bölümü Cumhurbaşkanlığı'na atanırken, Sezer döneminde askıya alınan özel operasyon timleri (CAT) yeniden aktif hale getirilecek. Ancak bu timlerin ismi KST (Karşı Saldırı Timleri) olacak ve yaklaşık 60 kişiden oluşacak.

Daha önce bu timlerde görev alan personelin çeşitli birimlere kaydırılması sonucu boşalan kadrolara yeni personel görevlendirmesi yapılacak. CAT, Gül'ün önemli yurtiçi gezilerinde de bulunacak.

Yeni düzenlemeler kapsamında , yıllardır doğu ve güneydoğuda terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar yapan Özel Harekat timleri ilk kez Cumhurbaşkanı Gül'ün korunmasında görev alacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü 'nün Gölbaşı'ndaki Özel Harekât Dairesi Başkanlığı'nda görevli özel timcilerden de bazıları "istek üzerine " Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü kadrosuna tayin edildi. Özellikle keskin nişancılardan seçilen bu görevlilerin VIP koruma eğitimi almalarının ardından Gül'ün yakın korumaları arasında görev yapacağı öğrenildi.

Yeniden oluşturulan CAT'ların eğitimi de yine Özel Harekât Dairesi'nde yapılacak. CAT'ta görev alacak personel belirlendikten sonra Özel Harekât'ın Gölbaşı'ndaki tesislerinde operasyon eğitiminden geçirilecek. Gül'ün korumaları arasında daha önce istihbarat birimlerinde görev yapmış personelin de bulunacağı da belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber