Memur, kredi kartı borcu için PTT bankı soydu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- KREDİ KARTI BORCU İÇİN BANKASINI SOYDU

- KONYA'DA 9 AY ÖNCE SOYULAN PTT BANK'I, GÖREVLİ BİR TEKNİSYEN İLE ARKADAŞLARININ SOYDUKLARI ORTAYA ÇIKTI

- YAKALANAN 4 ŞÜPHELİDEN BİRİ BANKA TEKNİSYENİ, 2'Sİ SABIKALI HIRSIZ DİĞERİNİN İSE MOBİLYACI OLDUĞU BELİRLENDİ

- BANKA TEKNİSYENİN 50 BİN YTL KREDİ KARTI BORCU OLDUĞU İÇİN HIRSIZLIK OLAYINI PLANLADIĞI İDDİA EDİLİYOR

- TEKNİSYEN ALPASLAN T, DOĞMAMIŞ ÇOCUĞUNA BEŞİK YAPTIRMAYA GİTTİĞİ MOBİLYACIYLA HIRSIZLIK YAPTIĞINI İTİRAF ETTİ

HALİL İBRAHİM VARLI

KONYA (İHA) - Konya'da 9 ay önce PTT Bank'ta iki kasanın oksijen tüpüyle kesilerek 16 bin YTL paranın çalınması olayının faili aynı bankanın teknisyeni olarak görev yapan 10 yıllık bir memur çıktı. 4 kişinin karıştığı olayda oksijen tüpleri bittiği için 800 bin YTL'lik kasayı açamayan şüpheliler iki kasadan çıkan 16 bin YTL'yi çalmışlardı.

Konya PTT Baş Müdürlüğü'ne bağlı PTT Bank'ın iki kasası 16 Ocak 2007 tarihinde oksijen tüpleriyle kesilerek içinde bulunan 16 bin YTL para çalınmış, içinde 800 bin YTL olan üçüncü küçük kasa ise hırsızların tüpünün bitmesi üzerine açılamamıştı. Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, bankaya zorlama yöntemiyle girilmediğini tespit etmesi üzerine 4 ayrı özel ekip kurarak hırsızları yakalamak için çalışmalara başlamıştı.

10 BANKA GÖREVLİSİ VE 30 KASA HIRSIZI TAKİBE ALINDI

9 ay süren çalışmada, 100 banka görevlisinin 60'ı ile görüşen ve 40'ını uzaktan takip eden polis ekipleri, aynı zamanda kasadan hırsızlık yapabilecek 30 sabıkalıyı takibe alırken, bankaya rahatlıkla oksijen tüpünü sokabilecek ve hırsızı içeride saklayabilecek olan teknisyen Alpaslan T. (31), şüpheli olarak belirlenmesiyle yakın takibe alındı. Polis, Alpaslan T'nin sürekli olarak Adem I. (40) ile görüştüğünü; Adem I'nın ise kasa hırsızlığından 12 ayrı sabıkası bulunan Muzaffer A. (40) ile 2 sabıkası

bulunan Adem A. (41) ile görüştüğünü tespit etti. Şüphelilerin ikamet ettiği 9 ayrı adres belirleyen polis ekipleri ani bir operasyon yaptı. Operasyonda Apaslan T, Muzaffer A, Adem I. ve Adem A. yakalandı. Hırsızlık olayının gerçekleştiği tarihten hemen sonra şüphelilerden 2'sinin Alanya'da bir otelde saklandığı öğrenilirken, iki kişinin evinde ise borçlarının bir kısmını ödediklerine dair dekontlar ele geçirildi.

5'ER YTLLİK BANKNOTLARI 50 YTL'LİK ZANNETTİK

Gözaltına alınan şüphelilerden Adem I. ile Alpaslan T. suçlarını itiraf ederken, Adem I'nın ifadesinde, "Biz diğer Adem'le beraber dışarıda gözcülük yaptık. Alpaslan ile Muzaffer bankada saklandılar ve daha sonra kasaları açarak paraları alıp geldiler" dediği öğrenildi. Teknisyen Alpaslan T'nin ise, ifadesinde, 50 bin YTL civarında kredi kartı borcu olduğu için PTT Bank'ı soymayı planladığını belirterek, "Doğacak çocuğum için beşik yaptırmaya mobilyacı Adem'in yanına gittim. Bu sırada tanıştık beraber,

içmeye başladık. Bir gün banka soyma meselesini ortaya attım, Adem de, 'benim tanıdıklarım var' dedi. Daha sonra Muzaffer ile Adem'le tanıştık. Sonra da ben kasayı açacak Muzaffer'i mesai bitmeden hemen önce içeri aldım, daha önce de oksijen tüpünü içeri sokmuştum. Bodrum katta saklandık, gece yarısı asansörle kasaların bulunduğu ikinci kata çıktık. Yukarıda Muzaffer oksijen tüpüyle kasanın 2'sini açtı ve biz 50'şer YTL'lik zannettiğimiz banknotları torbaya doldurduk. Yangın merdiveninden çıkarak

dışarıda gözcülük yapan Adem'lerle buluştuk. Sonra diğerlerine arabada parayı dağıttık. Daha sonra ise 50'şer YTL zannettiğimiz banknotların 5'şer YTL'lik olduğunu öğrendik. İçinde 800 bin YTL olan kasayı oksijen tüpümüz bittiği için açamamıştık" şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Poliste ifadeleri tamamlanan 4 şüphelinin bugün öğleden sonra adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Öte yandan, doğacak çocuğuna beşik yaptırmaya gittiğinde Adem I. ile tanışıp, birlikte alkol almaya başlayan Alpaslan T'nin eşinin, bebek 7 aylıkken düşük yaptığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber