Bakırköy'de ramazan davulcularına yasak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2007 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - İstanbul'un Bakırköy ilçesinde ramazan davulcularına yasak getirildi.

Bakırköy Kaymakamlığından yapılan açıklamada, örf ve adetlere uygun olmayan şekilde davul çalındığı ve vatandaşların rahatsız edildiği yolunda şikayetler alındığı belirtildi.

Bunun üzerine Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin'in başkanlığında Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Akbal, İlçe Emniyet Müdürü Olcay Balaban, Bakırköy Belediyesi Zabıta Müdürü Selahattin Günyeli ve Bakırköy Kaymakamlığı Çevre Koruma Ünitesi Müdürü Hasan Hüseyin Dönmez'in katıldığı bir toplantı yapıldığı belirtilen açıklamada, bu uygulamanın yasaklanması kararı alındığı bildirildi.

Ayrıca davulcuların ramazan sonrası evleri gezerek bahşiş toplamalarının da diğer bir rahatsızlık konusu olarak toplantıda ele alındığı vurgulanan açıklamada, Bakırköy'de ramazan ayı boyunca sokakta davul çalanlarla ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bakırköy Kaymakamlığı Çevre Koruma Müdürlüğü ekiplerince gerekli engellemelerin ve yasal işlemlerin yapılacağı duyuruldu.

Açıklamada, Gürültü Kontrol Yönetmeliği'ne göre yapılacak denetimlerde davul çalanlar hakkında idari para cezası uygulanacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber