Antakya'da suçlanan müdüre soruşturma açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2007 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antakya'da suçlanan müdüre soruşturma açıldı, izne çıktı

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, gelişigüzel ''ihtiyaç giderdiği'' gerekçesiyle Antakya Belediye Encümenince 117 YTL ödeme cezasına çarptırılan CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun'un, bir ulusal gazetede ''Elimde belediye başkanıyla ilgili rüşvet kaseti var'' diyerek suçladığı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu hakkında idari soruşturma başlatacaklarını söyledi.

Kayhan, AA muhabirine yaptığı açılamada, Gökhan Durgun'un elindeki ses kayıtları ve diğer belgeleri Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na verdiğini öğrendiğini, ancak bugün ulusal gazetenin birinde adı geçen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu hakkında, gazetedeki yazıyı suç duyurusu kabul ederek idari soruşturma başlatacaklarını belirtti.

Tütüncüoğlu'nun 10 gün izine ayrıldığını ifade eden Kayhan, şöyle devam etti:

''Tütüncüoğlu ile konuştum. Kesinlikle olaylarla ilgisinin bulunmadığını söyledi. Moralinin bozuk olduğunu ve 10 gün izine ayrılacağını belirtti. Bizler de izni uygun bulduk. Zaten ses kayıtları ve diğer belgeler Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nda. Şayet bu olayların içinde başka kamu görevlisi varsa onlar hakkında da soruşturma başlatırız.'' Antakya Belediyesi encümeni Cumhuriyet taksi durağının duvarına ihtiyacını giderdiği gerekçesiyle 7 Ağustos Salı günü toplanarak Gökhan Durgun'a 117 YTL para cezası vermişti. Durgun da belediye başkanı hakkında elinde rüşvet kaseti olduğunu ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıklamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber