Üniversite öğrencisine cinayetten 16 yıl

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Eylül 2007 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serkan KILINÇ/TRABZON, (DHA)

TRABZON'da yaklaşık 1.5 yıl önce benzin istasyonunda tartıştığı otobüs şoförü Akif Petanoğlu'nu tabancayla vurarak öldüren üniversite öğrencisi Sedat Karatay, 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karatay, karar duruşmasında ?Üniversiteyi bitirmeme 4 dersim kalmıştı. Bana küfür etmeseydi bunların hiçbiri olmayacaktı'' dedi.

Olay, geçen yıl 26 Mart'ta Trabzon Havalimanı yakınlarındaki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Tokat Yıldızı adlı otobüs firmasında çalışan Akif Petanoğlu, akaryakıt istasyonunda 60 AP 959 plakalı otobüsünü yıkatırken, iddiaya göre beraberindeki iki kişi ile istasyona gelen Sedat Karatay'ın otomobilindeki kız arkadaşına bakıp laf attı. Bu yüzden çıktığı öne sürülen tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce KTÜ Mühendislik Fakültesi Jeofizik Bölümü öğrencisi olan ve çok sayıda sabıkası bulunan Sedat Karatay, tabancayla Petanoğlu'nu başından tek kurşunla vurarak öldürdü. Karatay ve beraberindeki iki kişi 06 HR 022 plakalı siyah mercedes marka otomobille olay yerinden kaçtı. Kimlikleri olaydan sonra incelenen güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilan zanlılardan Sedat Karatay 7 Nisan 2006'da Rize'de, yanındaki iki kişiden biri olan Ömer Şahan Eyüboğlu 4 Nisan'da Trabzon'da, Gökhan Özçelik ise 6 Nisan 2006'da yine Trabzon'da yakalandı. Haklarında dava açılan 3 kişiden Sedat Karatay, tutuklu yargılanırken, diğer iki kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ÖNCE ÖMÜR BOYU SONRA 16 YIL

Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen son duruşmaya sadece Sedat Karatay katldı. Karatay ifadesinde, ''Üniversiteyi bitirmeme 4 dersim kalmıştı, kimse ile sorunum da yoktu. Arabamdaki bir bayanı rahatsız etti. Uyarmama rağmen özür dilemedi. Bana küfür etmese, bunların hiçbiri olmayacaktı. Özür dileseydi bu olay olmayacaktı? dedi. Sedat Karatay, ?kasten adam öldürme' suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Olayda tahrik unsuru gözönüne alan mahkeme cezayı 16 yıl 15 gün hapis ve 375 YTL ağır para cezasına çevirdi.

Karatay'la birlikte aynı davada tutuksuz yargılanan Şahan Eyüboğlu ile Gökhan Özçelik beraat etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber