Kapıkule'deki rüşvet sanığı polisler, hakim karşısında

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Eylül 2007 21:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ali Can ZERAY/EDİRNE, (DHA)

KAPIKULE Gümrük Kapısı'nda gizli kamera görüntüleriyle rüşvet alırken görüntülenen sanık 26 polisten 15'i hakkında, ?örgüt kurmak, yönetmek ve irtikap' suçlarından verilen cezalar Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi tarafından onanırken, ?irtikap' suçundan yeniden yargılanmalarına karar verilen 11 polis, yerel mahkemede hakim karşısına çıktı.

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, haklarında verilen ceza az bulanarak bozulan tutuklu 11 polisten Mehmet Civak, Hüseyin Aksoy ve Cihan Aydın katıldı. Sanık avukatları Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin cezanın arttırılması yönüdeki bozma kararına karşı, yerel mahkemenin eski kararında ısrar etmesini talep etti. Savunmaların tamamlanmasından sonra eksik ifadelerin tamamlanması için duruşma ertelendi.

YARGITAY NE DEMİŞTİ?

Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin sanıklar Komiser Cemil Sürer, polis memurları Özcan Sönmez, Cevat Kösem, Metin Oğuz, Gürsel Duran hakkındaki ?örgüt kurmak ve yönetmek', ?irtikap' suçundan her birini 7'şer yıl 11'er ay, sanık polisler Mesut Can Değer, Ayhan Özcan, Salih Hakan Altın, Ramazan Yiğit hakkında verdiği ?örgüt kurmak ve yönetmek', ?irtikap' suçlarından verdiği 6'şar yıl 4 ay 20'şer gün, sanık polisler Ahmet Erhan Açıkel, Sevil Metin, Saadettin Bilici, Mustafa Deniz, Arif Karakaş, Alaattin Sakallı hakkında ?örgüt kurmak ve yönetmek', ?irtikap' suçlarından verdiği 5'er yıl 15'er gün hapis cezalarını onadı.

Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin ?görevi kötüye kullanmak' ve ?suç işlemek için oluşturulan örgüte üye olmak' suçundan 2'şer yıl 10'ar ay ceza verdiği Deniz Koç, Hasan Sül, Orhan Özuygun, Ali Turan, Cihan Aydın ve ?görevi kötüye kullanmak' ve ?suç işlemek için oluşturulan örgüte üye olmak' suçundan 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verdiği Alev Akbaş, Mehmet Şükrü Öztürk, Fuat Boyalıoğulları, Hüseyin Aksoy, Mehmet Civaz ile ?görevi kötüye kullanmak' suçundan 10 ay hapis cezası yönündeki kararı ise bozdu. Yargıtay, 11 polisin de ?görevi kötüye kullanmak' yerine diğer sanıklar gibi ?irtikap' suçundan cezalandırılmasını istedi.

Operasyon döneminde kaçan polis memuru Murat Kuz ise aranıyor. Mahkeme bu nedenle Kuz'un yakalandıktan sonra yargılanması için dosyasını ayırmıştı. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Emniyet Müdürlüğü tarafından Kapıkule'de görevli polislere yönelik rüşvet operasyonu kapsamında 22 Aralık 2005 günü operasyon düzenlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber