Çevre Bakanı: Akıllı kullanırsak, su sıkıntısı olmaz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2007 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, sorunlar karşısında devletin ilgili kurumlarının işbirliği içinde çalışması gerektiğini belirterek, ''Eğer devlet önden yürümezse, herkes sorunlara kendi başına çare bulmaya çalışır'' dedi.

Türkiye genelinde 80 ilin İl Genel Meclisi Başkanları, 100. Yıl Çarşısı İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda bir araya gelerek, bölgelerindeki sorunları dile getirdiler.

Eroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, geçtiğimiz hafta bazı vilayetleri ziyaret ettiğini belirterek, ''Göreve başladıktan hemen sonra, vilayetleri dolaşmaya başladım. Bölgelerin sorunlarını tespit etmeye ve çözüm yolları aramaya çalışacağız'' dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığının su tasarrufu, ağaçlandırma çalışmaları, çevre planlaması ve sulama teknikleri gibi birçok konuda çalışmaları olduğunu ifade eden Eroğlu, ''Eğer devlet önden yürümezse, herkes sorunlara kendi başına çare bulmaya çalışır. Milli servetten de kayıplar çok olur'' diye konuştu.

Eroğlu, geçmiş dönemlerde, yer altı sularının kullanımında sıkıntılar yaşandığını ifade ederek, açılan kuyulardan yararlanılabilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini kaydetti. Bu konuda Devlet Su İşleri ile birlikte çalışılmasının yararlı olacağını anlatan Eroğlu, açılan kuyuların biran önce hizmete sunulması gerektiğini dile getirdi.

-''SUYU İSRAF EDEMEYİZ''-

Küresel ısınmayla birlikte suyun öneminin arttığına anlatan Eroğlu, suyun israf edilmemesi gerektiğini söyledi. Eroğlu, ''Suyu akıllı kullanır ve yatırımlarımızı ona göre yaparsak, su sıkıntımız olmaz'' dedi.

Türkiye'de suyun yüzde 70'inin tarımda kullanıldığını belirten Eroğlu, ''damlama yöntemi ile sulama'' yapılarak su tasarrufu sağlanabilineceğini söyledi.

Eroğlu, çevre düzenlemesi ve şehircilikte estetiğin çok önemli olduğunu ifade ederek, ''Çevre düzenlemeleri yapılmalı. Sanayi, turizm, ziraat alanları belirlenmeli, topraklarımız bilinçsiz çevre düzenlemeleriyle ziyan edilmemeli. Unutmayalım ki, en kötü plan, plansızlıktan daha iyidir'' diye konuştu.

Ağaçlandırma alanında da projeleri olduğunu belirten Eroğlu, ayrıca her ilde tabiat parkları kurulması için çalışmalar yapıldığını da kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber