BBP'den Bakan Çelik'e öneri: Sınıf geçme yerine 'ders geçme'ye geçilsin

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2007 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP'DEN MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NA MEKTUP

- TOPÇU, 'SINIF GEÇME' YERİNE 'DERS GEÇME' SİSTEMİNE GEÇİLMESİNİ ÖNERDİ

ANKARA (İHA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Yalçın Topçu, 17 Eylül'de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e eğitimdeki aksaklıklara işaret eden bir mektup gönderdi. Topçu, mektubunda, öğretim kademelerinde "sınıf geçme" yerine "ders geçme" esası benimsenmesi önerisinde bulundu ve aksi taktirde öğrencilerin eğitim-öğretim dışına itileceğini ifade etti.

Topçu, bugün Parti Genel Merkezi'nde "Ortaöğretimde sınıf geçme ve sınav yönetmeliği" konulu bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Ankara'da bomba yüklü bir aracın bulunması ve Türk polisince etkisiz hale getirilmesi konusuna değinerek başlayan Topçu, olayı şiddet ve nefretle kınadıklarını açıkladı. Ülkemizin şu anda her zamankinden fazla birliğe ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Topçu, "Emniyet güçlerimizi tebrik ediyoruz" dedi.

17 Eylül'de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e eğitimdeki aksaklıklara işaret eden bir mektup gönderdiğini açıklayan Topçu, konuyla ilgili yaptıkları araştırmalar sonucu eğitim sistemindeki bazı aksaklıkları belirlediklerini kaydetti. Topçu, sınıf geçme konusunda, yönetmelikte çıkarılan kanunlar gereği mağdur olan binlerce öğrenci olduğunu vurguladı. "Sınıf geçme sistemi uygulamaya konulduğundan bu tarafa çocuklarımızı getirdiği nokta vahimdir" diyen

Topçu, bu sistemle 18 yaşına gelmemiş bir çocuğu eğitim-öğretim dışına iterek adeta başının çaresine bak denildiğini dile getirdi.

BBP olarak yaptıkları araştırmalar sonucu bu sistemin uygulamaya konulmasından bu tarafa öğrencilerin, çocukların eğitim ve öğretim dışına itildiğini gözlemlediklerini ifade eden Topçu, "Gençlerimiz bizim geleceğimizdir, şartlar ne olursa olsun eğitim öğretim dışına itilmemeli. Kazandırılma konusunda bir hak ve imkan daha verilmelidir. Sınıf Geçme sisteminden ve mevcut ağırlık not ortalamaları nedeniyle vasati her ortaöğretimde 50 ila 100 öğrenci arasında öğrenci sınıfta kalarak formel sistemin dışında

kalmıştır. Öğretim kademelerinde "sınıf geçme" yerine "ders geçme" esası benimsenmeli ve her okul istediği gibi işletebilmelidir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber