Okullarda 'polis abi' uygulaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2007 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de iki yıldır sürdürülen ''polis abi'' uygulamasının, okullardaki şiddet olaylarını önlemede etkili olduğu bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğünce, yeni eğitim öğretim yılı öncesi okullarda olabilecek şiddet olaylarının önlenmesi için, Kayseri Lisesinde okul müdürlerinin katılımıyla koordinasyon toplantısı düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, toplantıda yaptığı konuşmada, Emniyet Müdürlüğünün başlattığı ve okullarda polis görevlendirilmesini kapsayan ''polis abi'' uygulamasının okullardaki şiddet olaylarını azalttığını bildirdi.

Geçen eğitim öğretim yılında okullarda büyük çapta asayiş olayı yaşanmadığını belirten Ayata, okul müdürlerinden şiddete meyilli öğrencilerin tespit edilerek sorunlarının çözümüne yardımcı olmalarını ve şiddet olaylarının önlenmesi için emniyet mensupları ile işbirliği yapmalarını istedi.

-''GEÇEN YIL BELİRLENEN HEDEFLERE ULAŞILDI''-

İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir de okullardaki şiddetin önlenmesi için geçen yıl belirlenen hedeflere büyük ölçüde ulaşıldığını, daha fazlasını yapmak için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Kayseri'nin son yıllarda imaj şehri haline geldiğini, bu imajı sürdürmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Özdemir, okullardaki şiddet olaylarının önlenmesinin sadece milli eğitim ve emniyet camiasının işi olmadığını, bu konuda toplumun tüm kesimlerine görev düştüğünü vurguladı.

Toplantıda, Çocuk Şube Müdürü Ömer Güneş de ''polis abi'' uygulaması konusunda bilgiler verdi.

Uygulama kapsamında 14 okulda görevlendirilen ''polis abi''lerin okul giriş çıkışlarını kontrol etme, okul çevresinde öğrencileri suça teşvik eden yerlerde denetleme yapma, muhtemel asayiş olaylarını önceden önlemeye yardımcı olma gibi görevler üstlendiğini kaydeden Güneş, geçen yıl il genelinde liselerde 31, ilköğretim okullarında ise 18 asayiş olayı meydana geldiğini, bu olayların büyük çoğunluğunu kavgadan dolayı yaralama olaylarının oluşturduğunu söyledi.

Okullardaki şiddet olaylarının öğrenci sayısı ile doğru orantılı olmadığını ifade eden Güneş, şiddet olaylarının önlenmesi için şu önerilerde bulundu:

''Okul giriş çıkışları kontrol altında tutulmalı. Nöbetçi öğretmenler daha aktif görev yapmalı. Tek tip kıyafet uygulaması sürdürülmeli. Bu uygulama okul dışından kişilerin okula girişini daha zorlaşacaktır. Okullardaki olayların üstü kapatılmaya çalışılmamalı, olayların devamı önlenmelidir. Sorunlu öğrenciler tespit edilmeli, sorunlarının çözümü konusunda emniyet mensupları ile işbirliği yapılmalı. Okullarda kamera sistemleri kurulmalı. Cep telefonu kullanımı sınırlandırılmalıdır. Öğrenciler, cep telefonlarını iletişimden çok cinsel içerikli fotoğraf ve görüntüler çekmek, böylece birbirlerine şantaj yapmak için kullanabiliyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber