Başhekimden grip aşısı uyarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2007 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞHEKİM'DEN GRİP AŞISI UYARISI

- KARABÜK ŞİRİNEVLER DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ MURAT ACAT:

- "ARALIK AYININ İKİNCİ HATFASINA KADAR GRİP AŞISI YAPTIRIN"

YASİN ERDEM

KARABÜK (İHA) - Karabük Şirinevler Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Acat, kış ayılarının yaklaştığını belirterek, grip aşısı konusunda uyardı.

Başhekim Murat Acat, en geç Aralık ayının ikinci haftasına kadar grip aşının yapılması gerektiğini belirterek, "Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte bir çok insanın grip olduğunu görürüz ve bu hastalıktan kurtulmak için çareler ararız. Vatandaşlar kış aylarına girerken grip aşısı yaptırmalıdırlar. Bu aşının Eylül ayı sonu ile Ekim ayının ilk haftalarında yapılması daha uygundur. Ancak Aralık ayının ikinci haftasına kadar da grip aşısı yapılabilir" dedi.

Acat diğer yandan, kalp yetmezliği, kronik solunum yolu hastalığı, diyabet ve hipertansiyonu olanlar, sağlık çalışanları, kalabalık ortamlarda çalışanlarla, yurtlarda kalan öğrencilerin mutlaka grip aşısı yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Acat ayrıca, astım, hipertansiyon, kalp yetmezliği rahatsızlığı olanlarla yaşlılar yurdunda kalan ve 65 yaş üstü olanlardan grip aşısı için ücret alınmayacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber