Hekimler arasındaki sürtüşme, sağlık skandalına neden oldu

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 13 Eylül 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olan hastaya oldu

Hekimler arasındaki sürtüşme, sağlık skandalına neden oldu. Doktora ameliyat seti verilmedi. 1 saat ameliyat masasında bekleyen hasta ise odasına geri gönderildi.

İki doktor arasındaki sürtüşme sağlık skandalına dönüşünce, felç geçirme riski taşıyan bir hasta mağdur oldu. İddialara göre, Erzurum Atatürk Üniversite'si Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli Doç. Dr. Mehmet Dumlu Aydın ile Doç. Dr. Çetin Kayaoğlu arasında süren kavga hastalara yansıdı. Belindeki ağrılar nedeniyle hastaneye giden Mehmet Yıldırım'a Dr. Aydın, bel fıtığı teşhisi koydu. Aydın, hastanın acil ameliyat olması gerektiğini aksi halde felç kalma riski bulunduğunu tepit etti.

1 SAAT ACILAR İÇİNDE BEKLEDİ

Acılar içinde kıvranan hasta, ameliyathaneye alındı. Dr. Aydın, ameliyat malzemelerini almak için servise gitti. Ancak Aydın'ın bu girişimi, kavgalı olduğu Dr. Kayaoğlunun engeline takıldı. Kayaoğlu, doktora ameliyat malzemelerini vermedi. Bu nedenle hasta Mehmet Yıldırım, yaklaşık 1 saat ameliyathanede bekledi ve daha sonra ameliyat edilmeden tekrar yattığı odaya kaldırıldı. Dr. Aydın, kendisine bilinçli olarak ameliyat malzemesi vermediğini söyleyerek Kayaoğlu hakkında adli suç duyurusunda bulunurken, hasta Yıldırım ise "2 doktor arasında yaşanan sürtüşme nedeniyle ben mağdur oldum. Hastane yönetimine dava açacağım" dedi.

Sinan AYDIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber