YSK, MHP'nin seçim sonuçlarına itirazını reddetti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Eylül 2007 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), MHP'nin İzmir'de milletvekili genel seçimi sonuçlarının yanlış ilan edildiği yönündeki itirazını reddetti. YSK, itiraz edilen 47 sandıktan 5'inin sonuçlarının hatalı olduğunu tespit etti.

YSK Başkanı Muammer Aydın, itiraz edilen 47 sandıktan 5'inin sonuçlarının maddi hataya dayalı olarak tutanaklara yanlış geçirildiğini belirtti. MHP'nin itiraz ettiği sandık numaraları ile ilgili verdiği belgelerin, kurulun elindeki resmi sandık tutanaklarıyla örtüşmediğini anlatan Aydın, başvuruyu sandık kurulu görevlilerinin isimlerini karşılaştırarak değerlendirdiklerini kaydetti. Aydın, yaptıkları karşılaştırmada hata tespit edilen 5 sandıkta AKP'nin 92, MHP'nin 99, SP'nin 4, TKP'nin 3, İP'nin 2 oyunun tutanaklara işlenmediğini belirlediklerini söyledi.

Aydın bu sandıklarda toplam CHP'ye 107, LDP'ye 38, GP'ye 9, HYP'ye 3, ATP'ye 2 ve BTP'ye 1 oyun fazladan işlendiğini belirlediklerini de ifade etti.

Aydın, bu hataların, eksik yazılanların sonuçlara eklenmek, fazla yazılanların da çıkarılmak suretiyle düzeltildiğini bildirdi. Aydın, düzeltme ile ortaya çıkan tablonun seçim sonucunu etkileyebilecek düzeyde olmadığına karar verildiğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber