2 yarbay ile 23 asker tutuklandı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 15 Eylül 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

yarbay ile 23 asker tutuklandı

İstanbul Jandarma Alay Komutanlığı'nın MİT ile ortak yaptığı operasyonla sahte çürük raporu verdiği belirlenen ikisi yarbay 25 subay ve astsubay cezaevine konuldu...

İSTANBUL İl Jandarma Alay Komutanlığı, aralarında 2 tabip yarbayın da bulunduğu 25 kişiyi, sahte çürük raporu vermekten gözaltına aldı. Sorguları biten zanlılar çıkarıldığı askeri mahkemece tutuklandı. Sahte çürük raporu alanlar için de araştırma başlatıldı.

İki asker ihbar etti

İstanbul'dan Edirne'ye kadar uzanan sahte çürük raporu şebekesi, terhis olmuş iki askerin jandarmaya yaptığı ihbar üzerine ortaya çıktı. İddialara göre, sahte çürük raporu şebekesinin liderliğini iki tabip yarbay yapıyordu. Çürük raporu alacak asker adaylarını ise görevli astsubaylar buluyordu.

MİT de operasyona katıldı

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın da dahil olduğu operasyon sonucu, telefonları 5 ay boyunca dinlenen sahte çürük raporu şebekesinin tüm raporları tespit edildi. Ardından aralarında iki tabip yarbayın da bulunduğu toplam 25 görevli asker de gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan zanlılar, çıkarıldıkları askeri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Jandarma şimdi bu şebekenin çürük raporu verdiği kişileri arıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber