Başbakan'dan öğrencilere 'Okuyun, düşünün, uygulayın' tavsiyesi ve eğitimde eşitlik sözü

Haber Giriş : 17 Eylül 2007 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKANDAN ÖĞRENCİLERE TAVSİYE:"OKUYUN, DÜŞÜNÜN, UYGULAYIN, NETİCELENDİRİN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2007?2008 eğitimöğretim yılında öğrencilere seslenerek ?sizlere büyüğünüz olarak tavsiyem şudur: Okuyun, düşünün, uygulayın, neticelendirin? dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere ?sizlere büyüğünüz olarak tavsiyem şudur: Okuyun, düşünün, uygulayın, neticelendirin? dedi.

Başbakan Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2007?2008 eğitimöğretim yılının başlaması nedeniyle hazırlanan broşürde öğrencilere seslendi. Öğrencilerin geleceğin liderleri, devlet yöneticileri, bilim adamları, aydınları, bürokratları, iş adamları, bilim adamları olacağını belirten Erdoğan, ?Türkiye, siz öğrencilerin edindiği bilgilerle daha çok aydınlanacak ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefini yakalayacaktır? diye kaydetti.

Başbakan Erdoğan, eğitimin hükümetin en öncelikli hizmet alanı olduğunu ifade ederken, beş yıldır sürdürülen ücretsiz ders kitabı uygulamasıyla sadece bu yıl 121 milyon 722 bin 181 ders kitabını ilköğretimdeki öğrencilere, 34 milyon 902 bin 864 ders kitabının da ortaöğretimdeki öğrencilere ulaştığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şöyle devam etti:

?Öğrenciler, unutmayın ki, Türkiye Cumhuriyeti bugünlere sizden önceki nesillerin büyük fedakârlıklarıyla geldi. Türkiye'nin önü aydınlıktır. Yeter ki, geleceğimizi emanet edeceğimiz nesiller sahip olduğumuz imkânları zenginleştirme yolunda azim ve kararlılık içinde olsunlar?.

BAKAN ÇELİK

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de broşürde öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve velilere hitap etti. Öğrencilerin Türkiye'nin en önemli varlıkları olduğunu belirten Çelik, "İyi bir eğitim ortamı ve başarı ancak öğrenci, öğretmen, eğitim yöneticileri ve velilerin yakın diyalog ve işbirliği ile gerçekleşir. Lütfen bu ortak çabayı yavrularımızdan esirgemyelim" dedi.


Erdoğan'dan eğitimde eşitlik sözü

Başbakan, yeni eğitim ve öğretim yılı nedeniyle düzenlenen törende konuştu. Erdoğan, eğitimde imkan eşitliğini sağlama konusunda söz verirken, yenilikleri anlattı.

Başbakan Erdoğan, Ankara'da düzenlenen yeni eğitim ve öğretim yılı nedeniyle düzenlenen törende konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi: Bu eğitim ve öğretim yılını yeni hedeflere uzanan altın bir yıl olarak görüyorum. Türkiye'nin sorunlarının temelinde eğitim eksikliğinin olduğunu düşünüyoruz. Eğitim alanında köklü değişimlerin altına imzamızı attık. Bütçede en büyük payı Milli Eğitim'e ayırdık. Bu dönmede de birinci sıraya Milli Eğitim'i koyacağız. Bu değişen anlayışın sonucudur.

Bu yıl hedefimiz derslik sayısını 130 bine çıkarmaktır. Bu ilerlemede eğitimi bir ülke meselesi gören hayırseverlerimizin katkısı büyüktür.

Erdoğan eğitime verdiği destek nedeniyle Avea'ya da teşekkür etti.

Eğitimde imkan ve insan eşitliğini sağlanması için çalışıyoruz. Tüm vatandaşların eğitim alma imkanı sağlanmalıdır. Bu demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin gereğidir.

Bu eğitim ve öğretim yılında da tüm öğrencilerimiz kitaplarını ücretsiz olarak sıralarının üzerinde bulacak.

çağın gerisinde kalmış müfredatları değiştiriyoruz. Tüm okullarımızda internet imkanı olacak. Her ilde mutlaka bir fen lisesi olacak. Sizler 2002 öncesi ve sonrası farkı en iyi yaşayanlarsınız. Mesleki eğitimi çok önemsiyoruz. Mesleki ve teknik eğitimi özendirmeye devam edeceğiz. bu konuda çalışmalar yürütüyoruz. 4 yılda okuma yazma bilmeyen bir milyon kişiye okuma yazma öğrettik. Eğitime ayrınaln bütçe Avrupa Birliği seviyesine ulaştırılmalıdır.

Sizlere büyüğünüz olarak tavsiyem şudur: Okuyun, düşünün, uygulayın, neticelendirin..

Kalın sağlıcakla!...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber