Tadilat nedeniyle başka okula nakledilen öğrenciler, okulları yerine meydanları doldurdu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziosmanpaşa'da, tadilat nedeniyle başka bir okula nakledilen öğrenciler ve velileri, kendilerinden uzaktaki bu okula gidebilmek için servis parası istenmesini eylem yaparak protesto etti. Tadilatın okulların açılmasına iki hafta kala başlamasına tepki gösteren veliler, kendilerinden servis parasının yanı sıra kayıt parası da istendiğini söyledi.

Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri, bugün Türkiye'deki milyonlarca öğrenci gibi okullarını değil, meydanları doldurdu. Edinilen bilgiye göre, Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu binası depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi için tadilata alındı. Okulun tadilata alınması ve yeni eğitim öğretim yılına yetişmemesi dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencileri, yaklaşık 5 kilometre uzaktaki Preveze İlköğretim Okulu'na yönlendirdi. Okulda öğrenim gören öğrencilerin velileri çocuklarını uzaktaki bu okula gönderebilmek için yetkillerden yardım istedi. Okul müdürü ise iddiaya göre öğrencilerin bu okula servislerle gönderilebileceğini belirtti. Servislerle konuşan velilerden ise önce 150 YTL para istendi. Velilerin bu parayı veremeyeceklerini belirtip tepki göstermeleri üzerine bu ücret 35 YTL'ye indirildi. Çoğunluğu dar gelirli olan ve birkaç çocuğu bulunan veliler ise bu paranın da çok olduğunu söyleyerek, okulun açıldığı bu ilk gün eylem yapmayı tercih etti.

Bağlarbaşı Caddesi'ndeki okul binasından sabah saatlerinde öğrencilerle birlikte yürüyüşe geçen veliler, "Servis yoksa öğrenci de yok, eğitim hakkımız söke söke alırız" şeklinde sloganlar attı. Okul formalı öğrenciler de "Kayıt ücretine hayır, servis ücretine hayır" yazılı dövizler taşıdı. Gaziosmanpaşa Meydanı'na kadar yürüyen yaklaşık 300 kişilik grup, daha sonra buradaki parkta eylemlerini sürdürdü.

Eylem yapan veli ve öğrencilere destek veren Eğitim Sen 4 No'lu Şube Başkanı Ahmet Korkmaz, "Yetkililer yeni eğitim öğretim yılına hazırız demişlerdi. Ancak görülüyor ki birçok okulda tadilat var, sorunlar var. Öğrenciler sokakta bırakılıyor bu durumda velileri kaygılandırıyor. Biz Milli Eğitim Müdürü'nü ve Vali'yi soruna çözüm bulmak için buraya bekliyoruz" diye konuştu. Velilere seslenen Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Alaattin Korkmaz da, belediye ve valilikten çocukların taşınabilmesi için otobüs talep ettiğini söyledi.

Bu arada, servis ücretine tepki gösteren veliler, kendilerinin önce okulsuz bırakılıp sonra da soyulmaya çalışıldığını iddia etti. Servis ücretinin yanısıra yeni başlayan öğrencilerden kayıt parası istendiğini de belirten veliler, "Bu da yetmezmiş gibi müdür okul formalarını Gencallar mağazasından almamızı istiyor. 150 YTL verip biz bu formaları nasıl alalım? Müdür ve öğretmenler herhalde bu mağazayla anlaşmalı" şeklinde konuştu.

Vali ve müdürün yanlarına gelmesini isteyen velilerle çocukları, bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Atar Özer, tadilata alınan okullarda okuyan öğrencilerin diğer okullara taşınması ile ilgili ailelerin yaşadığı ekonomik "İlçe Milli Eğitim Müdürleri'nden bu durumda olan öğrencilerin sayılarını alacağım. Durumu Valimiz ile görüşüeceğim. İl Özel İdaresi'nden bu konuda ailelerin rahatlaması için, masraflarının karşılanması için gerekenin yapılmasını isteyeceğim. Biraz sabredilmesi gerekir. Umuyorum bu konudaki açıklamayı sayın Valimiz yapacaktır. Ben, elimden gelen herşeyi yapacağım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber