Haber-İş: Telekom'daki teklifimizde geri adım atmayacağız

Haber Giriş : 17 Eylül 2007 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Haber-İş yayınladığı Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Bildirgesinde Türk Telekom'a sunulan toplu sözleşme tekliflerinin son derece makul ve ölçülü olduğuna dikkat çekilirken, bundan sonraki süreçte geri adım atılmayacağı açıklandı.

Haber-İş yayınladığı Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Bildirgesinde Türk Telekom'a sunulan toplu sözleşme tekliflerinin son derece makul ve ölçülü olduğuna dikkat çekilirken, bundan sonraki süreçte geri adım atılmayacağı açıklandı.

Türkiye Haber-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi yayınlandı.

Bildirgede, Telekom'a yapılan 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi tekliflerinin yeniden değerlendirildiği belirtilirken, tekliflerin son derece makul ve ölçülü olduğu kaydedildi.

Bundan sonraki süreçte tekliflerden geri adım atılmayacağı vurgulanan bildirgede, ?Bu konudaki yüksek hassasiyetimizin nedeni ise gerek sözleşmenin kapsamı gerekse ücretle ilgili işveren tekliflerinin sendikal varlığı ortadan kaldırmaya yönelik bulunmasıdır? denildi.

Türk Telekom'un açıkladığı çalışan üyelerin ücretlerinin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekilen bildirgede, telekomünikasyon sektörü piyasasındaki çalışanların ücretlerini belirleyen kurumun Türk Telekom olduğu ifade edildi. Bildirgeye şöyle devam edildi:

?Sendika olarak talebimiz aynı unvan ve kıdem yılına sahip çalışanların ücretlerinin adil olmasıdır. Türk Telekom'un tek taraflı olarak belirlediği ücret ne ise bizde emsali işçi için o ücreti talep ediyoruz. Bu ücretten ne bir kuruş fazla talebimiz var ne de bir kuruş eksiğine razı oluruz. Alınması zaruri olan grev uygulaması kararının geniş katılımlı bir platformda görüşülmesi için Sendikanın Genişletilmiş Temsilciler Kurulunu 22 Eylül'de Ankara'da yapacağız. Yine de her zaman olduğu gibi grevin fiilen başlayacağı güne kadar da toplu görüşme sözleşmesinin masa başında bitirilmesi en büyük dileğimizdir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber