Vali'den okul müdürüne azar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA Valisi İlhan Atış, Yüreğir İlçesi Kılıçarslan İlköğretim Okulu'nda katıldığı yeni eğitim- öğretim yılının açılış törenin ardından sınıfları gezdi. Sınıflarda yapılan incelemeler sırasında Vali Atış, tören nedeniyle okul binasına asılan Atatürk'ün ?Benim manevi mirasım ilim ve akıldır' vecizesinindeki ?akıldır' kelimesinin ?akılldır' şeklinde çift l harfli yazılması nedeniyle okul müdürü Zeki Sarıtaş'ı azarladı. Bu yanlışlığın kabul edilemez olduğunu belirten Atış, bu tür konulara çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Vali Atış sert bir şekilde, ?Bu yazının aslı akıldır, akıll değil. Bir yabancı görse bizim için ne düşünür? Görmediniz mi bu yazıyı?'' diye konuştu. Okul müdürü Sarıtaş da, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, afişlerin bir firma tarafından hazırlandığını ve kendilerinin kusurunun bulunmadığını savundu.

Adana'ki törenler sabah Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ve öğrencilerin halk oyunları gösterileri ile başladı. Törenler daha sonra yapımı yeni tamamlanan merkez Yüreğir ilçesi Kılıçarslan İlköğretim Okulu'nda çeşitli etkinliklerle devam etti. Buradaki törene katılan Vali İlhan Atış yaptığı konuşmada, eğitimdeki kalitenin her geçen yıl arttığını belirterek, bu yıl her sorunla daha iyi ilgileneceklerini söyledi. Eğitimde en önemli unsurun öğretmenler olduğunu belirten Vali Atış, öğretmenlerden ilk olarak çocukların kendilerini tanımalarına yardımcı olmalarını istedi. Okul kantinlerinde narenciye ürünleri satılması için çalışmaların sürdüğünü anımsatan Atış, çocukların bu tür ürünlere yönlendirilmesi gerektiğini belirtti.

EĞİTİMSİZLİK GERİ BIRAKTIRIR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da, eğitime ayrılan bütçenin her geçen yıl arttığına dikkati çekerek, bunu anlamanın en kolay yolununu ise geçmiş yıllarla yapılan kıyaslamalar olduğunu belirtti.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar ise konuşmasında, geleceğe yön verecek bir toplum yaratmanın en önemli ögesinin eğitim olduğunu kaydederek, ?Dünyanın geri kalmış ülkelerine bakınız, tarım toplumundan sanayi toplumuna geçememiş, çağın bilgi ve teknolojisini yakalayamamış, en önemlisi de eğitim sisteminde problem olan ülkeleri göreceksiniz'' dedi.

Öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları gösterilerinin ardından 8'nci sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere çiçek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber