Öğrencilerden 'taşımalı sistem' protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale'nin İntepe beldesine bağlı Yenimahalle köyünde, taşımalı sistemin kaldırılmasını protesto eden bir grup öğrenci, okula yürüyerek gidip gelmek zorunda bırakıldıkları gerekçesiyle, yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde okula gitmedi.

Taşımalı sistemin kaldırılması nedeniyle köyden yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki beldede bulunan okula yürüyerek gitmek zorunda kalacaklarını iddia eden öğrenciler, protesto yaptı.

İntepe Belediye Başkanı Alaattin Özkurnaz, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu yıl Yenimahalle köyünün belde belediyesi mücavir alanında bulunduğu gerekçesiyle taşımalı sistemi kaldırdığını iddia ederek, "Yönetmeliğe baktığımızda, 3 kilometre mesafenin üzerinde olan yerlerin taşımacılığını Milli Eğitim üstlenmek zorundadır. Belde ile köy arasındaki mesafe 3 bin 550 metredir. Bu nedenle taşımacılık sistemi uygulanmak zorundadır" dedi.

Özkurnaz, bazı öğrencilerin ailelerinin maddi durumunun çok iyi olmadığını ifade ederek, "Milli eğitim topu kendi sırtından atıyor, velilerin sırtına yüklüyor. Köyden beldedeki okula her gün 19 öğrenci gelip gidiyor. Öğrenciler, bu sorun nedeniyle eğitim öğretim yılının ilk günü okula gitmeyerek yetkililere mesaj vermek istediler" diye konuştu.

Köyde okulun faal durumda olmaması nedeniyle her gün yaklaşık 4 kilometre yolu yürüyerek gitmek zorunda kalan öğrencilerin velileri de çocuklarının protestosuna destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber