Sarı dişi kim ister!

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Eylül 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Estetik diş hekimliği uygulamalarındaki en son gelişmelerden biri olan bleaching, dişlerin yapısında oluşan renklenmeleri gideriyor

Estetik diş hekimliği sayesinde, artık her açıdan çok daha sağlıklı, pırıl pırıl dişlere kavuşmanız mümkün. Diş estetiğinde diş beyazlatmadan implant'a, porselen lamina tekniğinden bilgisayar destekli CAD-CAM tekniğine kadar birçok uygulamayı, son yenilikleri takip ederek gerçekleştiren Estetik Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, "Bleaching" (diş beyazlatma) tekniğini anlattı

1 SAATTE BEMBEYAZ DİŞLER

Dişlerdeki sarılığın insanda ya genetik olarak var olduğunu ya da ilerleyen yaşla beraber ve yeme içme alışkanlıklarına bağlı olarak gelişebildiğini söyleyen Dr. Kışlaoğlu, birinci yöntemin ev tipi beyazlatma yöntemi olduğunu ifade ederek, bunu şöyle açıkladı: "Diş hekimi tarafından dişlerinizin üzerine takmanız için ağız ölçünüze uygun kalıplar hazırlatılır. Bu kalıbın içerisine Amerikan FDA (Gıda ve İlaç Dairesi) onaylı bir ilaç konularak ve beyazlatılacak dişlerin üstüne yerleştirilir. Günde ortalama 4-6 saat takılması gerekir."

Estetik Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, ikinci yöntemin ise yine diş hekimi tarafından uygulanan ofis tipi beyazlatma işlemi olduğunu kaydetti. Bu yöntemin lazer veya farklı ışık kaynakları kullanılarak yapılabildiğini belirten Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, bu uygulama sonucunda dişlerin bir saat içinde beyazlayacağını vurguladı.

Beyazlatma işlemini yılda bir kez tekrarlamak gerek

Beyazlatma işlemi herkese uygulanabilir. Kolay ve zahmetsiz bir işlemdir. Dişler ve dişetleri zarar görmez.

Nelere dikkat etmeli

Diş beyazlatma işleminde kullanılan etken malzeme çok önemlidir. Diş hekiminizin önerdiği sistemi kullanmanız gerekir. Dışarıda, marketlerde satılan ürünler diş ve çevre dokulara zarar verebilir.

Tedavi süresi:

Ev tipi diş beyazlatma işlemi ortalama 10 gün sürer. Doktor tarafından yapılan beyazlatma işleminde ise sonuç hemen alınır.

Dayanıklılık süresi:

Dişler her zaman için eskisinden daha beyaz olur. Ancak alışkanlık ve ağız bakımına bağlı olarak yılda bir kez yeniden uygulama gerekebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber