Yalçınbayır, üniversite hocası oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2007 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Eski Bakanı ve TBMM eski Anayasa Komisyonu Başkanı Ertuğrul Yalçınbayır, hükümetin kamuoyuna sunmaya hazırladığı anayasa değişikliğinin bir takvim doğrultusunda yapılması gerektiğini söyledi.

Aktif siyaseti bırakarak üniversitede hocalığa başlayan Abdüllatif Şener'in ardından Uludağ Üniversitesi'nde kamu hukuku ve insan hakları konusunda ders vermeye hazırlanan Ertuğrul Yalçınbayır, anayasa değişikliğinin tüm sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaş tarafından iyice anlaşılmasının ardından 27 Mart 2009'da yapılacak mahalli seçimlerde halkın onayına sunulmasını teklif etti.

Türkiye'nin mutlak suretle yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu anlatan Yalçınbayır, "Anayasa değiştirmiyorsunuz, yeniden bir anayasa yapıyorsunuz. Aceleci bir tavır sergilenmemesi gerekir. Hazırlanan taslak kamuoyuna açılmalı, yeterince tartışılmalıdır. Bence bir takvim doğrultusunda bu yapılmalıdır. 27 Mart 2009'da mahalli seçimler vardır. Hükümet, tasarıyı yerel seçimlerde halkın onayına sunmalıdır." şeklinde konuştu.

AK Parti tarafından 23. dönem milletvekilliğine aday gösterilmeyen Ertuğrul Yalçınbayır, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın teklifi üzerine hocalığa başlıyor. Hukukçu olan Yalçınbayır, kamu hukuku ve insan hakları dersi vermeye hazırlanıyor.

Anayasa hazırlıklarını değerlendiren Yalçınbayır, Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için sivil bir anayasının şart olduğunu, ama bunun aceleci bir şekilde yapılmamasını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber