Okul çantasında yabancı isme yasak getiren müdüre plaket

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Eylül 2007 11:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, (DHA)

Öğrencilerin üzerlerinde yabancı isim ve çizgi film karekterleri resimlerinin bulunduğu çanta, yaka ve önlüklerle okula gitmelerine yasak getiren Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar'a çeşitli dernek temsilcileri tarafından teşekkür plaketi verildi.

Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, okullar açılmadan bir hafta önce gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin yabancı isimler yazılı ve çizgi film karekterlerinin resimleri yapıştırılmış çanta, yaka ve önlüklerle okullara gitmemesini istedi. Özellikle yerel basın kuruluşlarında büyük ilgi gören Dindar'ın açıklamasına birçok sivil toplum kuruluşu da destek verdi.

Türk Dil ve Tarih Derneği Eskişehir Şubesi Başkan Yardımcısı Hilal Özgen, Yeniden Vatan ve Hürriyet Birliği Ankara Temsilcisi Burak İpekli ile Türk Dil ve Tarih Derneği Ankara Temsilcisi İsmet Hanlı, Milli Eğitim Müdürü Dindar'ı makamında ziyaret etti. Dernek temsilcileri yabancı isim ve çizgi film kahramanları resimlerine karşı olan Milli Eğitim Müdürü Dindar'a birer teşekkür plaketi verdi.

Türk Dil ve Tarih Derneği Ankara Temsilcisi İsmet Hanlı, yabancı çizgi film kahramlanlarının çocukları olumsuz yönden etkilediğini belirterek şunları söyledi:

?Zaman zaman gazetelerde çocukların kendini Batman veya Pikachu sanarak pencereden attığı haberlerini okuyoruz. Bunlar, Türk dünyasına, İslam dünyasına ve tüm insanlığa zulmedenlerin kahramanları. Türk çocukları, bu milletlerin askerleri ile karşı karşıya gelseler belki onları kendilerine dost bilecekler. Çünkü daha Türk tarihini, Türk kültürünü öğrenmedikleri küçük yaşlarında yabancıların kahramanları ile büyüyorlar.?

Amaçlarının kültür yozlaşmasına engellemek olduğunu belirten Dindar öse şöyle konuştu:

?Öğrencilerimizin okul çantalarında, yakalarında ve önlüklerinde ecdadımızın İstiklal Savaşı, Çanakkale Savaşı'nda yaptığı kahramanlıklarla ilgili resimleri bulundurmalarını istiyoruz. O dönemde futbol kulüplerinin var olduğunu biliyoruz. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi köklü kuruluşlarda o dönemlerde hem futbol oynayıp hem savaşa giden futbolcularımızın resimlerini çantalarda tanıtabiliriz. Yunus Emre, Mevlana gibi düşünürlerimizi çocuklarımıza öğretmemiz, belleklerine yerleştirmemiz gerekiyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber