Okulları var, öğretmenleri yok

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Eylül 2007 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EĞİTİMDE, DURMAK YOK ŞOVA DEVAM

Erzurum'da öğretmen yetersizliği nedeniyle 137 ilköğretim okulunun kapısına kilit vuruldu.

Ders zilinin çalması nedeniyle acilen 500'ü sınıf olmak üzere toplam 2 bin 500 öğretmene ihtiyaç olduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kapalı okulların açılamaması halinde 5 binin üzerinde öğrencinin eğitimden yoksun kalacağını söyledi.

Erzurum'un Ilıca İlçesi'ne bağlı Kahramanlar Mahallesi'ndeki ilköğretim okulunun eğitim- öğretime açılmaması, öğrenci ve veliler tarafından tepki gördü. Okumak için öğretmen yolu gözleyen öğrenciler, ?Öğretmenimiz her yıl okulların açılmasına 1 hafta kala gelirdi. Ama bu yıl okul açılmasına rağmen gelmedi. Hiçbirimizin ailesi bizi Ilıca İlçesi'ne gönderip okutmaz. Okulumuzu ve öğretmenimizi istiyoruz? diye konuştu.

Erzurum'a 20, Ilıca İlçesi'ne ise 5 kilometre uzaklıkta olan Kahramanlar Mahallesi'deki veliler de köyde terör korkusu olmadığını belirterek, ?Burası, mahrumiyet bölgesi değil. Köyden baktın mı Erzurum ve Ilıca İlçesi görünüyor. Köy halkı olarak öğretmenleri daime al üzerinde tuttuk. Ekmeğinden, yoğurduna, sütüne kadar herşeyi verdik. Böyle bir ortamda öğretmen, köyü beğenmiyor. Okumayı seven 30 çocuğa yazık ve günah değil mi?? diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, 137 yerleşim biriminde öğretmen olmadığı için okulların açılamadığını bildirdi. Okulların birleştirilmiş sınıf olarak şimdiye kadar eğitim verdikleri, vekil öğretmenlerle sorunun aşılmasına çalışıldığı açıklandı.

VALİDEN KAYMAKAMLARA TALİMAT

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, kaymakamlara talimat vererek, en kısa sürede ?ücretli öğretmenler' bulunmasını istedi. Vali Güvenç'in talimatıyla, öğretmen olarak görevlendirilen üniversite mezunlarından bazıları köylere gönderilerek atandıkları okullara gitmesi ve hemen ders başı yapmaları istendi. Dersbaşı yapan ücretli öğretmenler, köylerde öğrenci toplamakta zorluk çekti. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kapalı okulların tümüne ücretli öğretmen görevlendirilerek kapalı okul bırakılmayacağını söyledi.

DİYARBAKIR'DA 1000 ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Abdullah Tekdemir, 2007- 2008 eğitim- öğretim yılında 400 bin öğrencinin ders başı yaptığını, ancak illerinde bin öğretmen açığının olduğunu söyledi.

İMKB Hattat Hamit Aytaç İlköğretim Okulu'nda düzenlenen yeni etimi- öğretim yılının açılış törenine Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun yanı sıra daire müdürleri, öğrenci ve velileri katıldı. Ülke geneli 14 milyon Diyarbakır'da ise 400 bin öğrencinin ders başı yaptığını belirten Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Tekdemir, hala ihtiyaclarları olmakla birlikte son 5 yıl içinde kentte bin 500 derslik yapıldığını söyledi. Tekdemir, Diyarbakır ilçe ve köylerinde 500'ün üzerinde yeni okul inşaatlarının devam ettiğini belirterek, ?400 bin öğrencinin ders başı yaptığı kentimizde yaklaşık bin öğretmen açığımız bulunuyor. Bu öğretmen açıklarımızı ücretli öğretmenler ile kapatacağız. Hiç bir sınıfımızda dersler boş geçmeyecektir? dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun Hattat Hamit Aytaç İlköğretim Okulu 5/B sınıfı öğrencileri ile sohbet etmesinin ardından çalan ders zili ile birlikte Diyarbakır'da 2007- 2008 eğitim ve öğretim yılı başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber