Diyanet-Sen: Din dersi zorunlu kalmalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2007 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, yeni Anayasa taslağında din dersinin zorunlu ders olmaktan çıkarılarak isteğe bağlı ders olarak okutulmasına karşı çıktı.

Ahmet Yıldız, ''Din dersi bütün ilk ve ortaöğretim kurumlarında seçmeli değil, zorunlu ders olarak okutulmalıdır'' dedi.

Eğitim-Bir-Sen Konferans Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Ahmet Yıldız, Anayasa'da devletin amacının, 'kişinin maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmak' olarak belirtildiğini hatırlattı.

Milli birlik ve beraberliğin sağlanması, ülkenin bölünmezliğinin temini için din derslerini olmazsa olmaz şart olarak gördüklerini dile getiren Yıldız, din dersinin doğru ve yeterli verilmemesinin, yeni nesillerin kaybına neden olacağını kaydetti. Ahmet Yıldız, şöyle konuştu:

''Bir toplumda din zayıflayınca, bunun arkasından ahlaki ve hukuki suçlar gelir. Çünkü din olmayınca ahlakın da bir yaptırım gücü kalmaz. Din dersi bütün ilk ve ortaöğretim kurumlarında seçmeli değil zorunlu olarak okutulmalıdır. Din dersleri Anayasamızdaki ifadesi ile 'zorunlu din dersleri' baskı ve dayatma anlamına gelmemelidir. Diğer dersler gibi okutulması gerekli ders olarak anlaşılmalıdır. Konuya zorunluluk değil, gereklilik olarak bakılmalıdır. Hükümet, Anayasa'dan din dersi zorunluluğunu değil, din eğitiminin önündeki engelleri kaldırmalıdır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber