Kuşadası Belediye Başkanı AKP'li Akdoğan, askerlik için aranıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Eylül 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BEDELLİ askerlik yapmak üzere sunduğu belgelerin uygun ve yasal olmadığı gerekçesiyle yeniden askere çağrılan Kuşadası'nın AKP'li Belediye Başkanı Fuat Akdoğan bulunamadı. Ankara'da olduğu iddia edilen Akdoğan'ın ise Yüksek Askeri İdare Mahkemesi'ne dava açarak yürütmenin durdurulması talebinde bulunmak üzere girişimlerini sürdürdüğü kaydedildi.

Hazırlanan arama emri doğrultusunda hergün Kuşadası Belediyesi'ne giden polisler, Başkan Fuat Akdoğan'ın yerinde olup olmadığını kontrol ederken, jandarma bölgesinde bulunan evini de aynı şekilde jandarmanın ziyaret ederek tutanak tuttuğu belirtildi. En yakın askerlik şubesine teslim edilmesi gerektiği belirtilen Fuat Akdoğan'ın Edirne'nin Keşan İlçesi'ndeki birliğine teslim edileceği açıklandı.

Belediye işlerini takip etme amacıyla görevlendirme yazısıyla ilçeden ayrılan Akdoğan'a AKP'li Abdullah Sarı vekalet edeyor. Hukukçular, hakkında arama emri bulunan Akdoğan'ın İçişleri Bakanlığı'nca açığa alınabileceğini söyledi. Bir hukukçu, ?Öncelikle askerliğini yapmamış biri başkanlık yapamaz. Şu anda askerlik yapmadığı gerekçesiyle aranıyor. Bu durumda hem aranan, hem de askerliğini yapmayan, üstelik görevinin başında bulunmayan birinin yasalar gereği açığa alınması gerekiyor. Akdoğan suçsuzluğunu kanıtladığı taktirde görevine dönebilir, aksi taktirde başkanlığı düşmüş olur'' dedi.

Vatani görevini 1985 yılında bedelli asker olarak Burdur'da yapan Fuat Akdoğan'ın yurt dışında olduğunu beyan ettiği dönemde Türkiye'de olduğu ihbarları üzerine Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Daire Başkanlığı (ASAL) harekete geçmişti. Akdoğan'ın Avusturya'da bulunduğunu beyan ettiği şirketle, Kuşadası'nda babasına ait şirketlerden resmi olarak bilgi istemişti. Gönderilen yanıtlarda Akdoğan'ın bedelli askerlik yapmak üzere başvurduğunda, yurt dışında olduğunu beyan ettiği süreçte Türkiye'de ve babasının şirketinde sigortalı olarak çalıştığı saptanmıştı. Bunun üzerine ASAL, Kuşadası Askerlik Şubesi'ne bir yazı göndererek, Akdoğan'ın tekrar askerlik hizmeti yapmak üzere çağrılmasını, Kuşadası Askerlik Şubesi de Kuşadası Kaymakamlığı'na başvurarak Akdoğan'ın polis vasıtasıyla kendilerine teslim edilmesini istemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber