Vatandaşlara fiş ve faturanızı alın uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2007 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayıtdışı ekonomiyle mücadalede vatandaşa büyük görev düştüğünü belirten Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Aktar, alışveriş sonrasında fiş veya fatura alınmasını istedi.

Vergilemede adalet ve tarafsızlık ilkesinin önemli bir ayağının 'haksız rekabet' ortamının önlenmesi olduğunu belirten Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Akar, kayıt dışı ekonomiyle mücadalede toplumsal birliğin önemli olduğunu söyledi. Kayıtdışı ekonomiyle mücadele için öncelikle tüketicilerin alışveriş sonrasında fiş ya da faturalarını almaları gerektiğinin altını çizen Akar, vergi mükelleflerinin de talep olmaksızın mutlaka fiş ya da fatura düzenlemelerini istedi. Vatandaşların yaptıkları alışverişte ödedikleri verginin kamu hazinesine aktarıldığını sözlerine ekleyen Vergi Dairesi Başkanı Akar, "Vatandaşlarımızdan fiş ve fatura almaları konusunda hasssasiyet bekliyoruz. Aynı duyarlılığı fatura ya da fiş tanziminden sorumlu işletme sahiplerinden de istiyoruz. Artık vergi, fiş ve fatura konusunda denetimlerimizi arttıracağız. Vatandaşlarımızın bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz." dedi.

Ağustos ayına kadar 262 milyon 489 bin 573 YTL vergi tahakkuku yaptıklarını dile getiren Mehmet Akar, 165 milyon 753 bin 63 YTL tahsil ettiklerine dikkat çekti. Akar, "Erzurum'da yüzde 63 vergi tahsilatı gerçekleştirdik. Normalde bu oran yüzde 80 olmalıydı." diye konuştu. 22 müfettişin sürekli olarak işyerlerini vergi, fiş veya fatura konusunda denetlediğine vurgu yapan Vergi Dairesi Başkanı Güzel, amaçlarının cezalandırmak olmadığını söyledi. Güzel, "Vergilemede cezai işlem uygulamak yanlısı değiliz. Gönüllü olarak vatandaşlarımızın vergilerini vermelerini istiyloruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber