'Kamu bankalarına borcu olan 150 kişiyi geçmiyor'.

Haber Giriş : 06 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakıyoruz, ana para olarak 150 milyon dolar borcu var, 150 milyon dolar almış. Malına mülküne bakıyoruz, ben buradan almak istediğim zaman 10 milyon doları geçmiyor. Başka bankalara da bir o kadar borcu var. Topladığın zaman, bu kişinin 500 milyon dolar faizsiz borcu var.

Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, "Vakıflar Bankası'nı da bir kamu bankası olarak kabul ederseniz, kamu bankalarında olan alacaklar o kadar fazla ki, şimdi o kadar para için IMF ile görüşüp duruyoruz ve bu kadar paranın alıcısı 150 kişiyi geçmiyor" dedi.

Ziraat Bankası Bölge Başkanlığı Toplantısı için Sivas'a gelen Sayın, burada yaptğı konuşmada göreve geldiği zaman, Ziraat Bankası'nın çok daha iyiye doğru gittiğini düşündüğü halde, çok gerilerde kaldığını gördüğünü söyledi.

Halk Bankası'nın da benzer şekilde durumunun iyi olmadığını gördüğünü belirten Sayın, "Yeni yönetim olarak, sanki kaderimiz pislik temizlemekmiş gibi temizlemeye gayret ettik, ediyoruz. Ziraat Bankası'nda pek fazla kredi verilmemiş, takibi olan alacaklar 100 trilyon gibi, ama Halk Bankası'na baktığımız zaman bakiye 4,5 katrilyonun üzerinde. Emlak Bankası'na bakıldığı zaman bir o kadar da o" diye konuştu.

Sayın, çok hızlı bir gelişme içinde olduklarını, eğer zamanında hatalar olmasaydı ülkenin 10-20 yıl daha ileride olacağını belirtti.

"İstanbul yaklaşımı" diye kanunlar, kararnameler çıkarıldığını, birçok firmanın bunun içine alındığını belirten Sayın, "Bakıyoruz, ana para olarak 150 milyon dolar borcu var, 150 milyon dolar almış. Malına mülküne bakıyoruz, ben buradan almak istediğim zaman 10 milyon doları geçmiyor. Başka bankalara da bir o kadar borcu var. Topladığın zaman, bu kişinin 500 milyon dolar faizsiz borcu var. Oturulmuş karar verilmiş, deniyor ki; 'siz buna tekrar kredi vereceksiniz, bu kişi iş alacak, işi yapacak, para kazanacak ve size borcunuzu ödeyecek' diyorlar. Ben de diyorum ki, bu tam Nasrettin Hoca'nın hikayesi. Peki vermezsek ne olacak? 'Vermezseniz suçlu olacaksınız' diyorlar" dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber