Çumhurbaşkanı Sezer, YÖK-KKTC krizi için devrede

Haber Giriş : 07 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrencilerin ön kayıtla yerleştirilmesi uygulamasını durdurduğu KKTC üniversiteleri için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de devreye girdi.

YÖK'ün aldığı kararın ertelenmesi için Ankara'da bulunan KKTC Cumhuriyet Meclisi Heyeti, gecen çarşamba günü Köşk'e çıktı. Sezer, heyetle yaklaşık 40 dakika süren görüşmede, YÖK'ün aldığı kararı haklı bulduğunu ifade etti.

YÖK'ün önlemine karşı olmadıklarını belirten KKTC heyeti ise sıkıntının zamanlama nedeniyle yaşandığının altını çizdi. ?Amaç doğru ama karar geç açıklandı. Hem üniversiteler hem de öğrenciler mağdur olacak' denilerek, çözüm önerileri de Sezer'e anlatıldı. Heyet, ?ilk ve en önemli aşama' kaydıyla ?YÖK kararının dondurulması gerektiğini' vurguladı.

Heyeti dinleyerek, ?önerileriniz son derece makul' diyen Sezer, adres olarak YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'i gösterdi. Heyetin, ?Bir haftadır buradayız, YÖK üyeleriyle görüştük. Ancak Başkan'la görüşemedik' sözü üzerine Sezer, ısrarla ?YÖK Başkanı ile temas kurun' dedi. Sezer'in devreye girmesi sonucunda, kararın ertelenmesi için bir haftadır Ankara'da bulunan KKTC Cumhuriyet Meclisi Heyeti ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç, pazartesi günü ilk kez görüşecek.

3'lü öneri

KKTC Heyeti, pazartesi günü YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç'e, Köşk'ün de ?makul' bulduğu şu önerileri sunacak:

Üniversiteler, 2004 tanıtımlarında ön kayıt olanağını sundular. Kararınızı 2005'e kadar erteleyin.

Bu yıl kontenjan sınırlayarak veya puan barajı koyarak, ya da her ikisini de uygulayarak ön kayıtları denetleyin.

İleriye dönük köklü çözüm için sorunları masaya yatıralım. Bizle hareket ederek iç denetimde etkin görev alın.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber