Okuldaki şiddetin faturası 'tembel'e çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2007 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okullardaki şiddetin faillerinin başarısız öğrenciler olduğunu belirterek, "Sınıfta kalan öğrencilere af yok" dedi.

"Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Protokol" dün İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çelik ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal tarafından imzalandı. Protokol çerçevesinde okul çıkışlarında öğrencileri "sivil polisler" gözetleyecek.

"Çocuklarımızı zararlı alışkanlıklara karşı korumak hepimizin görevidir" diyen Çelik, bu konuda medyaya da büyük görevler düştüğünü söyledi. Çelik, "Bir çocuk bir gazetenin manşetine çıktığı zaman ertesi gün kendini okulda çete reisi ilan ediyor" diye konuştu.

Çelik, okullardaki şiddetin en önemli faillerinin başarısız öğrenciler olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Dersle uğraşmayan, kütüphaneye gitmeyen, bilgisayar laboratuvarını paylaşmayan öğrenciler başka işleri paylaşıyor. Araştırdığınızda şiddet olayına karışan çok başarılı öğrenci bulamazsınız. Önceki yıllarda okullarda sınıfta kalma diye bir olay kalmamıştı. Şimdi de bir af beklentisi var. Sınıfta kalana af yok. Bunu herkes bilmeli. Ancak sınıfı geçemeyen öğrencileri de okulun dışına itmeyeceğiz. Onları açık liseye yönlendireceğiz. Bunun uygulamasına başladık."

Atalay da gençleri polisiye görüntülerle ürkütmeden sevgiye dayalı tedbirlerle koruyacaklarını kaydetti.


Milli Eğitim ve İçişleri bakanlıkları okullarda artan şiddet olaylarına karşı işbirliği yaparken, olayların faturası başarısız öğrencilere çıktı: Sınıfta kalana af yok...

Okullarda şiddete karşı güvenlik protokolü İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından dün törenle imzalandı. Çelik törende, "Okullardaki şiddetin en önemli faillerinden biri başarısız öğrencilerdir. Sınıfta kalana af yok" diye konuştu. Çelik, sınıfını geçemeyen öğrencileri açık liselere yönlendireceklerini belirtti. Bakan okullardaki şiddet olaylarının yüzde 97'sinin ev ile okul arasında gerçekleştiğini belirtti.

Protokol şu önlemleri öngörüyor:

Her okulda polisle ve ilgili birimlerle bağlantı kuracak bir irtibat görevlisi belirlenecek.

Her okuldan bir polis sorumlu olacak.

Krize müdahale ekipleri kurulacak.

Polis, giriş-çıkış saatlerinde okul çevresinde resmi ve sivil ekiplerle önlem alacak.

Okul önlerinde bekleyenlerin kimlikleri kontrol edilecek.

Servisler daha sıkı denetlenecek.

Olayların nedenleri saptanarak bir veri bankasında toplanacak. Bankada toplanan bilgilerden hareketle risk haritaları çıkarılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber