Öğrencilerde görme ve işitme sorunları başarıyı etkiliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2007 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullarda ders zilinin çalmasıyla öğrencileri ve aileleri saran tatlı telaşın yerini bir takım kaygıların almaması için öğretmenlerle anne ve babaların bazı konularda dikkatli olmaları istendi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, uyumsuz ve başarısız öğrencilerin sorunlarının temelinde görme ve işitme problemlerinin yatabileceğini, bu nedenle bu tür sorunlar yaşayan çocukların göz ve kulak muayenesinden geçirilmeleri gerektiğini söyledi.

Akdur, yeni başlayan eğitim ve öğretim yılında da öğretmen ve velilerin öğrencilerden başarı ve uyum beklediğini, ancak çocuğun uyum ve başarısının sağlıklı olmasına bağlı olduğunu bildirdi.

Bir öğrencinin öğrenim görevini yerine getirebilmesi için her şeyden önce iyi görüp işitmesi gerektiğini ifade eden Akdur, çocukların başarısını engelleyen sağlık sorunlarının başında görme kusurları ve işitme kayıpları geldiğini belirtti. Akdur, şunları söyledi:

"İyi görmeyen ve işitmeyen öğrenci öğretmeninin ve arkadaşlarının anlattıklarını anlayamaz, rahat öğrenemez ve başarısız olur. Bu tür sağlık sorunları olan öğrenciler aynı zamanda hem öğretmeni hem de arkadaşlarıyla iyi ilişkiler kuramaz, uyumsuzluk gösterir. Bu sorunlar, öğrencinin rahatça öğrenmesini engeller. İyi göremediği veya duyamadığı için öğrenemeyen öğrenci telaşlanır ve farklı davranışlar geliştirir. Kimisi içine kapanır, kimisi de çeşitli yaramazlıklar yapar. Yani uyumsuzlaşır."

Uyumsuz ve başarısız öğrencilerin göz ve kulak muayenesinden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Akdur, "Aslında bu muayenelerin her sene öğrenciler okula başlamadan önce yapılması gerekir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber