Açıköğretim lisesi öğrencilerinin kayıt çilesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2007 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de Açıköğretim Lisesi'ne kayıt yaptırmak isteyenler Açıköğretim Kayıt Bürosu önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kayıt yaptırmak için sabanın erken saatlerinde kuyruğu giren vatandaşlar sistemin yavaş işlemesi nedeniyle kayıt yaptıramayınca zaman zaman görevlilerle tartıştı. Öğrencileri güçlükle ikna eden Mersin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özsoy, Halk Eğitim Merkezi olarak Ankara'nın işlemini yaptıklarını belirterek sorumluluğun Milli Eğitim Bakanlığı'nda olduğunu ileri sürdü.

Açıköğretim Lisesi'ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, sabahın erken saatlerinde Mersin Halk Eğitim Merkezi bahçesindeki Açıköğretim Bürosu önüne geldi.

Büro önünde uzun kuyruklar oluşturan öğrenciler sistemin yavaş işlemesi nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kalıyor. 10 dakikada bir öğrencinin kayıt yaptırabildiği büroda daha önce 4 olan bilgisayarın 7'ye çıkması da soruna çare bulamazken öğrenciler kayıt gününün son gününde "Ya kayıt yaptıramazsam!" telaşına düşmüş durumda.

17 Eylül'de başlayan ve 21 Eylül'de bitecek Açıköğretim ve Mesleki Teknik Lise kayıtlarında son güne gelindi.

Kayıtlar illerde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan bürolarda yürütülüyor. Kayıtlarda son güne gelinirken öğrencilerin büro önündeki uzun kuyrukları ise sürüyor. Sistemin yavaş işlemesi nedeniyle bir öğrencinin kayıt süresi ise yaklaşık 10 dakika sürüyor. Halk Eğitim Merkezi'nin daha önce 4 olan personel sayısını 7'ye çıkarması da soruna çare olmadı. Sistemin zaman zaman kesilmesi nedeniyle kuyruklar uzadı.

Yetkililer kayıt gününün son gününde zaman zaman izdiham oluşturan öğrencilerin önüne polisiye tedbirlerde geçmek zorunda kalıyor.

Kayıt yaptıramayan öğrenciler ise duruma tepkili. Gelecekleri açısından önemli olduğu için bu kadar zorluğa katlanmak zorunda olduklarını kaydeden Esra Adlan, "Geleceğimiz için buradayız. Devlete sırtımızı dayamak istiyoruz. Saat 6.30'da geldim. Sıramın gelmesini bekliyorum. Yoğunluk fazla yıldan yıla da yoğunluk artıyor" diye konuştu.

Devletin bilgisayarı ağır olduğu için işlemin yapılamadığını iddia eden Sinan Dağdelen ise "6 ay önce de gelmiş kayıt yaptıramamıştım 1 kişinin işi 20 dakikada bitirince dün gelenlerde bu güne kaldı. Kayıt yaptıramazsan 70 YTL'lik dekontum yanacak" diye tepkisini dile getirdi.

Halit Ağbalık ise kayıt yaptırmak dün saat 06.00'da geldiğini 17.00'de gittiğini bu gün geldiğinde isi dün aldığı sıra fişinin geçersiz olduğunun söylendiğini kaydetti. Ağbalık, bu gün sahurda gelmesine rağmen hala kayıt yaptıramadığından dert yandı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özsoy ise tepki gösteren öğrencilere eline aldığı mikrofonla cevap verdi: Halk Eğitim Merkezi olarak Ankara'nın işini yaptıklarını belirten Özsoy, sorumluluğun Bakanlıkta olduğunu öne sürdü.

Sistemin olması durumunda cumartesi ve pazar günleri çalışarak kayıt yapacaklarını anlatan Özsoy, "Ayın 17'sinde başlayan kayıtlarda öğrenciler genelde kayıt işlemlerini son 2 güne bırakıyorlar. Yoğunluk nedeniyle daha önce 4 olan personel sayısını 7'ye çıkardık. Sistem yavaş işliyor. 1 kişinin işlemi yaklaşık 10 dakika sürüyor. Bazen sistemde gidince yoğunluk oluşuyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber