İsim benzerliği yüzünden 10 gün hapis yattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu'da mal bildiriminde bulunmadığı gerekçesiyle aranan bir kişi ile aynı ismi taşıyan Mehmet Yılmaz, nedenini bilmediği halde 10 gün ceza evinde yattığını iddia etti.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bir borcundan dolayı icralık olan Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi çalışanlarından Mehmet Yılmaz'a Bolu 1. İcra Ceza Mahkemesi tarafından tebligat gönderilerek, mal bildiriminde bulunması istenildi.

Kendisine tanına süre içinde mal bildiriminde bulunmaması üzerine hakkında yakalama kararı çıkartılan Mehmet Yılmaz'ın tutuklanması için hastaneye giden polis ekipleri, Yılmaz'ın merkeze bağlı Güney Felakettin köyünde yaşadığını öğrendi.

Bunun üzerine Güney Felakettin'e giden jandarma ekipleri, köyde yaşayan ve aranan kişi ile aynı isim ve soyadı taşışan Mehmet Yılmaz'ı (69)

gözaltına aldı.

Niçin gözaltına alındığını anlamayan Yılmaz, tutuklanarak ceza evine gönderildi. 10 gün ceza evinde yatan Yılmaz, daha sonra serbest bırakıldı.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, jandarma ekiplerinin hiçbir açıklama yapmadan kendisini tutukladığını iddia ederek, "Jandarmalar geldi ve beni tutukladı. Daha sonra ceza evine koydular. Ceza evinde on gün yattım ve serbest bırakıldım. Hangi suçtan dolayı yattığımı bile bilmeden beni 10 gün mahkum ettiler. Çıktıktan sonra yanlışlık yapıldığını söylediler" dedi.

Yanlışlıkla ceza evinde 10 gün boyunca bir başkasının yerine hapis yattığını kaydeden Yılmaz, mağdur olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber