Çocuk, satır atlıyorsa gözüne dikkat edin!

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 23 Eylül 2007 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dr. Elvan Yalçın, okul çağına gelmiş çocukların göz problemlerinin ihmal edilmemesini söyledi. Pek çok göz probleminin erken yaşlarda başladığını dile getiren Yalçın, bu nedenle çocukta bir problem görülmese bile 2 yılda bir göz muayenesi yapılmasının gerektiğine dikkati çekti.

Derslerini etkiliyor

Gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda çocuğun okul başarısının etkilenebileceğini belirten Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Gözdeki kırma kusuru çocukta gözde ve başında ağrıya yol açabileceği gibi satır atlama, konsantre olamama gibi bir takım problemler de oluşturabilir. Çocuk derste çabuk yorulabilir, tahtayı görmede zorlanabilir; evde ders çalışırken çabuk sıkılır, uykusu gelir.?

Çok kırpıyorsa

Çocuklarda en çok görülen göz bozukluklarını düzeltilmemiş kırpma kusurları ve şaşılık olarak tanımlayan Yalçın, ailelere düşen görevleri de şöyle anlattı: ?Gözlerin paralelliğini kaybetmesi olarak tanımladığımız şaşılığın bir diğer sebebi de göz sinirlerindeki felçtir. Çocuk sesi çok kısık olmadığı halde televizyona çok yaklaşıyorsa, bir gözünü devamlı kaşıyorsa, kırpıştırıyorsa veya göz sulanması meydana geliyorsa, o zaman ailenin dikkatli olması gerekiyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber