Mektepli itfaiyeciler geliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2007 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEKTEPLİ İTFAİYECİLER GELİYOR

- ?İTFAİYECİLİK VE YANGIN GÜVENLİĞİ PROGRAMI'NIN İLK ÖĞRENCİSİ OLAN 40 GENÇ, MEZUN OLDUKTAN SONRA İŞ KAYGISI YAŞAMAYACAK

İZMİR (İHA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliği ile Ege Meslek Yükseokulu bünyesinde 'İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Programı'nın açılışı gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Toros Eğitim Merkezi'nde açılan 'İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Programı'na kaydolan 40 öğrenciden 31'i de açılış töreninde hazır bulundu.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, öğrencilerin iş sıkıntısı yaşamayacaklarına inandığını söyleyerek, ?İşsizliğin yüksek olduğu günümüzde iş kaygısı yaşamayacağınıza inanıyorum. Sadece belediyelerde 76 bin itfaiye kadrosu var ve bunun 21 bini dolu? diye konuştu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, bilgiyi kullanarak, halkın yararına ürün vermek için harekete geçtiklerini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu'ndan ve İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan büyük destek aldıklarını söyleyerek, Toros Eğitim Merkezi'nin Avrupa'nın en iyi tesislerinden birisi olduğunu vurguladı.

Öğrencilerle birlikte okulu gezen Rektör Prof. Dr. Bayındır, burada ilk dersini de verdi. Öğrencilere hitaben konuşan Rektör Bayındır, ?Yaptığınız işin kutsallığını, ciddiyetini bilin. Hedefiniz öncelikle insanı korumak, yaşatmak. Her zaman etik davranacağınıza, insan hayatına ciddi değer vereceğinize inanıyorum. Zaten bu mesleği seçmeniz de, insan yaşamına verdiğiniz önemi gösteriyor? diye konuştu. Toros Eğitim Merkezi'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından görevlendirilen eğitmenlerin uygulamalı eğitim vereceğini söyleyen Prof. Dr. Ülkü Bayındır, ?Teorik derslerinizi Bornova'daki Ege Üniversitesi kampusünde, pratik - uygulamalı derslerinizi de burada Toros'ta alacaksınız. Türkiye'nin ve Avrupa'nın pek çok yerinden itfaiyeciler buraya gelerek eğitim alıyorlar. Burada, pratik - canlı uygulamalarla çok başarılı itfaiyeciler yetişecektir? dedi.

Bayındır, ?Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insanı seven, zaten sahip olduğu bilgiyi daha da ileriye götüren siz gençlerle aileleriniz nasıl gurur duyuyorsa biz de gurur duyacağız? diye konuştu.

31 öğrenci arasında tek kız olan Ayşegül Saraç, Kütahya Simav'dan İzmir'e geldiğini söyledi. Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü'nden geçişle 6. tercihi olan İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Programı'nı kazandığını söyleyen Saraç, okulda tek kız olduğu için biraz şaşırdığını söyledi. Yaşadığı durumdan dolayı heyecanlandığını belirten Ayşegül Saraç, itfaiyeciliğin fizik güç gerektirdiği için daha çok erkek mesleği olarak görüldüğünü ama kendisinin de elinden geleni yapmaya çalışacağını söyledi. Geleceğe dönük bir şey söylemenin şu an için zor olduğunu söyleyen Ayşegül Saraç, ?Yaşayarak göreceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber