26 Eylül 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 26 Eylül 2007 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL İSTANBUL'DA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen 75. Dil Bayramı törenlerine katılacak. Törene TBMM Başkanı Köksal Toptan da katılacak. (Saat:10.00)

-Cumhurbaşkanı Gül, Borna Herkes Cumhurbaşkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Haris Silajdziç'i kabul ettikten sonra Bahçeşehir Üniversitesi 2007-2008 Akademik Yılı açılış töreninde konuşma yapacak. (Saat:12.15/13.30)

-Gül daha sonra, Valiliği ve 1. Ordu Komutanlığı'nı ziyaret edecek. (Saat:14.45/16.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ABD TEMASLARI

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki temaslarını sürdürüyor.

-GÜNEY KIBRIS'IN EURO'SUNDA TÜRKÇE VE HAÇ

-Türkiye AB madeni paralarından çıkarıldı ama yılbaşından itibaren euroya geçecek olan Kıbrıs Rum Kesimi'nin madeni paralarında Türkçe ?Kıbrıs? yazıyor ve haça benzeyen ancak İsa'dan daha önceki dönemlerden kalan bir sembol kullanılıyor. Sembolün Hristiyanlıkla ilgisi olmadığı, 3 bin yıl öncesine ait bir idol olduğu vurgulanıyor.

-DİYANET VAKFI FUARINDA ?İSLAM'DA CİNSELLİK? ADI ALTINDA KİTAP FURYASI

-Diyanet Vakfı'nın Kocatepe Camii içerisinde düzenlediği ?Kitap ve Kültür Fuarı?nda İslam'da Cinsellik adı altında yer yer İslamiyet'e ve bilime aykırı bilgilerin yer aldığı, yer yer ise anlatımı pornografiye kaçan kitaplar sergileniyor. Bu kitapların bazılarında kadınla adet döneminde cinsel ilişkiye girilebileceği, gebe kadınlarla ilişkide ideal pozisyonlar anlatılırken, bakirelerle evlenilmesine öncelik tanınması, erkeğin kıskanç olması gerektiği belirtiliyor. Fuarda satılan bir kitapta, ?Ailesinin başı açık tesettürsüz olarak sokak ve caddelerde vücudunu teşhir etmesine ve uygunsuz biçimde gezmesine göz yuman erkekler, Allah'ın gazabına ve ateşine müstehak olabilirler. Bunun için haramlardan kadınları men etmek vazifesi erkeklerin görevidir? deniliyor.

-?TÜRKİYE'DE GAP VEGAS KURULSUN, ADIYAMAN BUNA TALİP?

-Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Zafer Ersoy, turizm işinde en büyük gelirin kumardan elde edildiğini belirterek, ?Las Vegas gibi ?GAP Vegas' ilan edilebilir. Türkiye'de üç bölge yapalım, buna izin verelim. Adıyaman bu işe talip. Kumar nedeniyle 50 milyar dolar paramız dışarı gidiyor. Benim vatandaşım oynamasın? dedi.

-DPT ?RESESYONA? İŞARET ETTİ

-Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) Ağustos ayı Ekonomik Gelişmeler Raporu, dayanıklı tüketim, beyaz eşya, otomobil ve çimento üretim ve satışlarında yılın ilk yedi ayında hızlı düşüşler yaşandığı; iç talepte daralmanın giderek arttığını ortaya koydu.

-ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI İÇİN 4. TUR OYLAMA YAPILIYOR

-Anayasa Mahkemesi'nde, Tülay Tuğcu'dan boşalan başkanlık koltuğu için 4. tur oylama yapılıyor.

-ANKARA'DA EGO DÖNEMİ BİTİYOR

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve EPDK Başkanı Yusuf Günay, Başkent Doğalgaz A.Ş.'ye dağıtım lisansı verilmesi dolayısıyla EPDK'da basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.30)

-AFŞİN-ELBİSTAN İHALESİ İÇİN YASA DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK

-Afşin-Elbistan C ve D termik santrallerinin kurulup işletilmesi ihalesinin, şirketlerin elektrik alım garantisindeki belirsizlik itirazı nedeniyle iptal edilmesinin ardından yasal düzenleme yapılacak. Düzenlemede, üretilecek elektriğin piyasaya satış yerine yalnızca TETAŞ tarafından alınması hükmü getirilecek. EÜAŞ Genel Müdürü Sefer Bütün, ?Elektrik alımı yalnızca TETAŞ tarafından yapılacaksa bu maddede değişiklik yapılması gerekiyor. Çok kolay bir değişiklik. Ekim ayında TBMM'ye gönderilebilir. Bunun yasalaşmasının ardından hemen tekrar ihaleye çıkılacak? diye konuştu.

-BAKAN ÇAĞLAYAN, ASO MECLİS TOPLANTISINA KATILIYOR

-Ankara Sanayi Odası'nın Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı'nın konucu, Oda'nın eski başkanı Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan olacak. (Saat:10.15)

-ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve Yönetim Kurulu üyeleri Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nu ziyaret edecek. (Saat:17.00)

-İSO, HÜKÜMETTEN BEKLENTİLERİNİ AÇIKLAYACAK

-İstanbul Sanayi Odası Meclisi'nin Eylül ayı toplantısı Odakule Meclis Salonunda yapılacak. Ana gündem maddesi ?Türkiye Cumhuriyeti 60. Hükümeti Göreve Başlarken, Meclis Üyelerimizin,Türk Sanayi Stratejisinin Oluşturulmasına Yönelik Görüşleri ve Hükümetimizden Beklentileri? olarak belirlenen toplantıda, İSO Başkanı Tanıl Küçük gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunacak. (Saat:17.00)

-SANAYİCİDEN HÜKÜMETE ?İZMİR'İ CEZALANDIRMAYIN? RAPORU

-İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), İzmirlilerin düşük belediye bütçelerine mahkum edildiği yakınmasında bulunarak, İzmir'den birinci AKP iktidarı döneminde esirgenen kamusal kaynakların yeni dönemde telafisini istedi. İAOSB'nin raporuna göre, uygulanan teşvik politikaları nedeniyle İstanbul, Gaziantep, Bursa, Tekirdağ, Kocaeli, Kahramanmaraş, sanayi yatırımları çekmede İzmir'i geride bıraktı. Bütçeye yaptığı yüzde 8,6'lık katkıya karşılık İzmir'in bütçe harcamalarından aldığı pay yüzde 1.96'da kaldı. 100 bin kişiye düşen hasta yatağı 305 olan İzmir, 16'ncı oldu ve Sivas, Erzurum, Artvin gibi illerin gerisine düştü. İzmir, öğretmen başına düşen öğrenci sayısında da 81 il içinde 46'ncı sırada yer aldı.

-?SU HAYATTIR? KONFERANSI

-Ankara'da ?Su Hayattır? konulu konferans düzenleniyor. DSİ bürokratlarının da katılacağı konferansta suyun planlanması ve doğru değerlendirilmesi konusu tartışılacak. (Saat:16.00)

-İMALAT SANAYİİNDE KAZANÇ ENDEKSİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, imalat sanayiinde kişi ve saat başına kazanç endeksinin yılın ikinci çeyreğine ilişkin sonuçlarını açıklayacak. (Saat:10.00)

-BAKAN TÜZMEN JAPONYA HEYETİYLE GÖRÜŞECEK

-Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Japonya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve beraberindeki heyeti Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda kabul edecek. (Saat:11.00)

-ABDÜLLATİF ŞENER DERS VERMEYE BAŞLIYOR

-Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, TOBB ETÜ'de ders vermeye başlıyor. Şener, dersde kamu maliyesini anlatacak.(Saat:12.30)

-BİLİŞİM ZİRVESİ "07" İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

-İş dünyasını bilişim çözümleri ile buluşturan "Bilişim Zirvesi '07", bu yıl "İşini Büyüt Dünyayı Küçült" teması ile 2-5 Ekim 2007 tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak. "CeBIT Bilişim Eurasia" ile aynı çatı altında gerçekleştirilecek zirveye 4 bini aşkın profesyonel yöneticinin katılması bekleniyor. Zirve boyunca düzenlenecek 40'ı aşkın forumda 150 konuşmacı "küçülen dünyada iş nasıl büyütülür?" sorusuna yanıt arayacak.

-GARANTİ KOZA VE REALTY WORLD İŞBİRLİĞİ YAPACAK

-Garanti Koza Gayrimenkul ile uluslararası emlak franchise şirketi Realty World Türkiye'nin yeni işbirliğinin paylaşılacağı basın toplantısı, Realty World CEO'su Gary Longobardo, Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. A.Murat Binark ile Realty World Türkiye Genel Müdürü Hilmi Işıkören'in katılımı ile Divan Otel'de gerçekleştirilecek. (Saat:10.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber