Büyükşehir Belediye Başkanı'nı eleştiren karikatüriste 11 ay hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2007 13:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Kocaeli'de, çizdiği karikatürle Büyükşehir Belediyesinin reklam panolarında yürüttüğü reklam kampanyasının "Sırada ne var başkan?" sloganını eleştiren sanatçı Muhammet Şengöz'e, 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Şengöz'ün cezası, bir yıldan az olduğu için 7 bin YTL adli para cezasına çevrildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, yerel bir gazetede 'Çizdim Gitti' köşesini hazırlayan Karikatürist Muhammet Şengöz aleyhinde 21 Temmuz 2006 tarihinde yayınlanan karikatürü nedeniyle açılan "hakaret

davası", Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesinde karara bağlandı.

Mahkeme, karikatürüyle Büyükşehir Belediyesinin bir dönem tüm reklam panolarını kapladığı sloganı "Sırada ne var başkan"ı çizdiği karikatürle eleştiren Şengöz'ü, "Basın yoluyla hakaret" ettiği gerekçesiyle 14 ay hapis cezasına çarptırdı. Hafifletici sebepleri göz önünde bulunduran mahkeme, cezayı, önce 11 ay 20 güne indirdi, ardından da bir yıldan az olduğu gerekçesiyle 7 bin YTL adli para cezasına çevirdi.

Muhammet Şengöz, AA muhabirine, yargı sürecinin devam ettiğini, Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulunacağını belirterek, dava hakkında yorum yapmak istemediğini söyledi.

Daha önce açılan benzer davaların karikatüristlerin beraatıyla sonuçlandığını anımsatan Şengöz, kendisi hakkında açılan ilk davanın da lehine sonuçlanacağına inandığını, karar ne olursa olsun karikatür çizmeye devam edeceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber