Özelleştirme İdaresi yöneticilerine beraat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2007 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Başkan Yardımcısı Osman Demirci ve Sermaye Piyasaları Daire Başkanı Mehmet Şükrü Doğan, TÜPRAŞ'ın satışına ilişkin gerekli duyuruları yapmayarak "görevde keyfi davrandıkları" ve gerekçesiyle 8'er aydan 4 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle yargılandıkları davada beraat ettiler.

Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına sanık Mehmet Şükrü Doğan ve Kilci ile Demirci'nin avukatı ile davaya müdahil olarak katılma talebinde bulunan Petrol-İş Sendikası'nın avukatı katıldı.

Cumhuriyet Savcısı İsmail Yalçın, sendikanın iddia edilen suçtan doğrudan zarar görme ihtimalinin bulunmadığını belirterek, sendikanın davaya müdahillik talebinin reddine karar verilmesini istedi.

Yargıç Olcay Mis de şikayetçi sendika Petrol-İş'in, dava konusu işlemden doğrudan zararının söz konusu olmayacağını belirterek, sendikanın talebinin reddine karar verildiğini açıkladı.

Sanık Mehmet Şükrü Doğan, daha önceki savunmalarını tekrarlayarak beraatine karar verilmesini istedi.

Savcı Yalçın, sanıkların üzerine atılı 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 257. maddesinde yer alan "görevi kötüye kullanma" suçunun, "kişilerin mağduriyeti ve kamu zararına yol açma" gibi unsurlarının oluşmadığını belirterek, sanıklar Metin Kilci, Osman Demirci ve Mehmet Şükrü Doğan'ın, beraatlerine karar verilmesini talep etti.

Duruşmada hazır bulunan sanık Doğan da cumhuriyet savcısının esas hakkındaki savunmasına katıldığını belirterek, beraatine karar verilmesini istedi.

Diğer sanıklar Kilci ve Demirci'nin avukatı da esas hakkındaki mütalaa doğrultusunda, müvekkillerinin beraatine karar verilmesini talep etti.

Yargıç Avni Mis, Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Başkan Yardımcısı Osman Demirci ve Sermaye Piyasaları Daire Başkanı Mehmet Şükrü Doğan, üzerlerine atılı "görevi kötüye kullanma" suçunu işlemedikleri anlaşıldığından beraatlerine karar verildiğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber