27 Eylül 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 27 Eylül 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA AJANSININ HABERLERİ

CUMHURBAŞKANI GÜL, GENELKURMAY BAŞKANI BÜYÜKANIT'I KABUL EDECEK

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı haftalık olağan görüşme için Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:14.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ABD TEMASLARI SÜRÜYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki temaslarına devam ediyor. Erdoğan, temasları çerçevesinde bugün ?Center Of Foreign Relation" adlı düşünce kuruluşunda konuşma yapacak.

-PREVEZE DENİZ ZAFERİ'NİN 469. YILDÖNÜMÜ

-Peveze Deniz Zaferi'nin 469. Yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü Deniz Kuvvetleri Karargahı'nda düzenlenecek törenle kutlanacak. (Saat:10.00)

-IRAK-TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELE ANLAŞMASI İMZALANACAK

-Türkiye ile Irak arasında teröristlere yönelik sınırötesi sıcak takibinde öngörüldüğü terörle mücadele anlaşması bugün imzalanacak. Anlaşmaya İçişleri Bakanı Atalay ile Irak İçişleri Bakanı Bolani imza koyacak.

-VEKİLLER, ASİL OLMAYA DEVAM EDİYOR

-Cumhurbaşkanı Sezer döneminde çeşitli nedenlerden dolayı asaleten ataması yapılmayan ve bugüne kadar vekaleten görev yapan üst düzey bürokratların "asaleten" atamaları devam ediyor. Görevlerini uzun yıllardır vekaleten yürüten Adalat Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Maksut Mete, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt'ın, bu görevlere asaleten atanmalarına ilişkin kararnameleri Cumhurbaşkanı Gül onayladı.

-ENERJİDE YATIRIM ATAĞI

-Elektrik enerjisinde 2008 yılından itibaren beklenen arz açığına çözüm aranırken, bu yıl ilk sekiz ayda 2.6 milyar YTL'lik enerji yatırımı için teşvik belgesi alındı. Yatırım tutarı geçen yıla göre yüzde 60'a yakın artış gösterdi. Teşviklerde, son yıllarda artan payı yüzde 14'e yaklaştı. Sanko Holding bünyesindeki Yedigöze Elektrik Üretim Ltd. Adana'da kuracağı hidro elektrik santralına yönelik 454.2 milyon, Eren Enerji de Zonguldak'ta kömüre dayalı termik santral için 275 milyon YTL'lik yatırıma gidiyor

-SAVCIDAN İDDİANAME: "AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞIYLA YILDA 10 MİLYAR DOLAR VERGİ KAYBIMIZ VAR"

-Ankara Cumhuriyet Savcısı Ömer Süha Aldan, suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak ve Petrol Piyasası Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle 35 sanık hakkında Ankara 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Savcı Aldan, iddianamesinde Türkiye de akaryakıt kaçakçılığının ulaştığı boyutlara dikkat çekerek, "Mevcut mevzuatın bir sonucu olarak ortaya çıkan ve yukarıda maddeler halinde belirtilen yöntemlerin bir sonucu olarak ülkemizin yıllık olarak en az 10 milyar ABD Doları civarında bir vergi kaybı söz konusudur" dedi. İddianamede, akaryakıt kaçakçılığnın hangi yöntemlerle yapıldığı ve nasıl engellenebileceği de belirtilerek sanıkların cezalandırılması istendi.

-ANKARA VE İSTANBUL BELEDİYELERİNDEN 450 BİN KİŞİYE YARDIM

-AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, İstanbul'da 5 milyon, Ankara'da da 3 milyon kişiye AKP'li belediyelerin yardım yaptığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, İstanbul'da ilçe belediyeleriyle birlikte toplam 225 bin kişiye, Ankara'da da yine ilçe belediyeleriyle birlikte toplam 125 bin kişiye iftar yemeği, kumanya ve erzak olarak yardım ulaştığını söyledi

-Canikli, İzmir'de ise belediyelerin 6 bin kişiye iftar yemeği verdiğini, 100 bin kişiye gıda yardımı yaptığını ve 15 bin aileye 200 YTL Bayram çeki verdiğini bildirdi

-BAHÇELİ'NİN KABULÜ

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Sanayi Odası Başkanı Vzdebir başkanlığındaki heyetini kabul edecek. (Saat:10.30)

-BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ'NDEN ANAYASA PANELİ

-Başkent Üniversitesi'nde, ?Anayasa? konulu panel düzenleniyor. Açılış konuşmasını Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın yapacağı panele eski Dışişleri Bakanı Mümtaz Soysal ve eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden de konuşmacı olarak katılacak. (Saat:14.00)

-SEKİZ AYDA 18.9 MİLYARLIK YATIRIMA TEŞVİK

-Hazine Müsteşarlığı, Ocak-Ağustos döneminde çeşitli sektörlere yönelik toplam 18.9 milyar YTL tutarındaki bin 692 yatırım projesi için teşvik belgesi düzenledi. Bu yatırımlarla yaklaşık 100 bin 479 kişilik istihdam sağlanacak.

-TÜRKİYE'NİN TANITIMI CEP TELEFONU ÜZERİNDEN DE YAPILACAK

-Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Cep Telefonu Üzerinden Türkiye'nin Tanıtılması" projesi kapsamında, Turkcell, Vodafone ve Avea işbirliği ile gerçekleştirilen "Tanıtma Servisi İşbirliği Protokolü"nü imzalayacak. (Saat:12.00)

-ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM KARABÜK'TE

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Kardemir Ray ve Profil Haddehanesi'nde incelemelerde bulunacak ve Kardemir tarafından üretilen rayların TCDD'ye teslim törenine katılacak. (Saat:14.30)

-EĞİTİM-BİR SEN'DEN İFTAR YEMEĞİ

-Eğitim-Bir Sen, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katılacağı iftar yemeği veriyor. (Saat:18.48)

-TURKCEL'DEN CEBIT ÖNCESİ BASIN TOPLANTISI

-Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, CeBIT Bilişim Fuarı öncesinde basın toplantısı düzenleyecek. (10.30)

-SAĞLIK BAKANLIĞI TÜTÜN VE ALKOLE SAVAŞ AÇTI

-Sağlık Bakanlığı, gençleri, şiddet ve kazalardan, ilaç, tütün, alkol tüketimi gibi zararlı davranışlardan korumak için kolları sıvadı. Bakanlık, toplumun katılımını sağlayarak, gerçekleştirilecek çalışmalarla bu konuya azami gayret gösterileceğini bildirdi.

-MOTORLU KARA TAŞIT İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, motorlu kara taşıtlara ilişkin temmuz ayı verilerini açıklayacak. (Saat:10.00)


ANADOLU AJANSININ HABERLERİ

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de...

- Başbakan Erdoğan, Dış Politika Konseyi adlı düşünce kuruluşunda konuşma yapacak.

- Erdoğan, Malezya Başbakanı tarafından verilen resepsiyona, daha sonra da eşiyle birlikte Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin ve eşi tarafından onurlarına verilecek iftar yemeğine katılacak.

3- Türkiye ile Irak arasında terörle mücadelede işbirliği anlaşmasının Ankara'da imzalanması bekleniyor.

4- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, 62. BM Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York'taki temaslarına devam ediyor.

- Babacan, BM Kalkınma Programı Genel Direktörü Kemal Derviş, AB'nin dış ilişkilerden sorumlu komiseri Benita Ferrero-Waldner ve genişlemeden sorumlu AB Komiseri Olli Rehn başta olmak üzere ikili görüşmelerde bulunacak.

5- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Rize Üniversitesi'nin 2007-2008 akademik yılı ile Rize Özel Tıp Merkezi'nin açılış törenlerine katılacak ve bazı ziyaretlerde bulunacak.

6- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karabük'te, Kardemir'de üretilen rayların TCDD'ye teslim törenine katılacak, Ray ve Profil Haddehanesinde incelemelerde bulunacak.

7- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "2007 Mevlana Yılı" etkinlikleri kapsamında 30 Eylül'de Konya'da düzenlenecek organizasyona ilişkin İstanbul'da basın toplantısı yapacak.

8- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde, Çamkoru Geyik Üretme İstasyonu'nda üretilen 45 geyiğin doğaya salınması için düzenlenen törene katılacak.

9- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, UEFA Başkanı Michel Platini'yi, İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı Başbakanlık Ofisi'nde kabul edecek.

10- Preveze Deniz Zaferi'nin yıldönümü...

- Zaferin 469. yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda düzenlenen törenle kutlanacak.

- Yıldönümü nedeniyle Marmaris Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'ndaki gemiler de halkın ziyaretine açılacak.

11- Siyasi partilerden...

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ankara'da, 3. Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu'na katılıyor.

- AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ve beraberindeki heyeti TBMM'de kabul edecek.

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitiş-İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli ve beraberindeki heyetle mecliste bir araya gelecek.

12- Türk Dil Kurumu'nun "75. Dil Bayramı" etkinlikleri kapsamında İstanbul'da düzenlenen paneller sürüyor.

- Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, "Kitle İletişim Araçlarında Türkçe" konulu oturumda konuşacak.

13- Hazine'den "değişim ihalesi"...

- İhale kapsamında 6 Mayıs 2009 itfa tarihli senet ihraç edilirken, 16 Temmuz 2008 ile 13 Ağustos 2008 itfa tarihli senetler geri alınacak.

14- GAP Bölgesi'nde Kültürel Mirası Geliştirme Programı...

- Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, Gaziantep'teki AB finansmanlı "GAP Bölgesinde Kültürel Mirası Geliştirme Programı" kapsamında program yararlanıcıları ve gazetecilerle bir araya gelecek, projelerle ilgili gezi düzenlenecek.

15- Toplantı...Ziyaret...

- Kuzey Yunanistan Sanayicileri Federasyonu'na üye firmaların temsilcileri, İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret edecek.

- İzmir Ticaret Odası'nın davetlisi olarak İzmir'e gelen, Tarihi Asansör'ü yaptıran Nesim Levi'nin torunu Fransız yazar Marc Levy, Tarihi Asansör'ü gezecek.

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, EXPO Yürütme Komitesi'nin toplantısına katılacak.

16- Enerjide tasarruf dönemi...

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerjide yılda en az 3 milyar dolarlık tasarruf sağlanmasına yönelik ikincil mevzuat ve verimlilik projelerini yaşama geçirmeye hazırlanıyor.

- 15 Ekim 2007-31 Aralık 2008 tarihleri arasında uygulanacak enerji tasarrufunu özendirme projesinin çizgi kahramanı, "Yandan Çarklı En-Ver" olacak.

17- Otomotiv, yeni projelerle hedef büyüttü.

- Sektör, devreye giren yeni projeler ve kapasite artırımları sayesinde yılın son çeyreğine girilirken, daha önce 17 milyar dolar olduğu bildirilen ihracat hedefini, 18 milyar dolar olarak revize etti.

- Uludağ Taşıt Araçları ve Yan Sanayi İhracatçılar Birliği (TAYSİB) Başkanı Erkut Özerman: "Önümüzdeki 2 yıl içinde, şu anda 1 milyon olan üretim kapasitemizi 2 milyona çıkarmayı hedefliyoruz."

18- Türkiye, İzmir'den tanıtılacak.

- İstanbul'da düzenlenen Travel Turkey Fuarı, bu yıldan itibaren İzmir'de yapılacak.

- İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen: "13-16 Aralık tarihleri arasında, dünyadaki tur operatörlerini İzmir'de buluşturmak istiyoruz."

- "Fuarda bu yıl partner ülke olarak Yunanistan belirlendi."

19- UEFA Yönetim Kurulu Toplantısı, İstanbul'da sona eriyor.

- Toplantıda alınan kararlar, basın toplantısıyla açıklanacak.

- Futbol Federasyonu'nun Grassroots Charter üyelik sözleşmesi, UEFA Başkanı Michel Platini ile Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy tarafından İstanbul'da imzalanacak.

20- 11. Avrupa 19 Yaş Altı (A) Genç Bayanlar Futbol Şampiyonası Elemeleri 2. Grup mücadelesi, Polonya'da başlıyor.

- Türkiye, ilk maçında evsahibi Polonya ile karşı karşıya geliyor.

21- 25. Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası finallerinde 2. tur (E) Grubu'nda 3. ve son maçında milli takım, Azerbaycan ile karşılaşacak.

22- Turkcell Süper Lig'de 7. hafta maçlarında görev yapacak hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

23- Çin'in Şanghay kentinde 1-11 Ekim tarihleri arasında yapılacak 12. Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları'na katılacak ilk kafilenin yola çıkmasından önce, İstanbul'da basın toplantısı ve uğurlama töreni düzenlenecek.

24- Beşiktaş, 120 haftadır liderliğe hasret...

- Siyah-beyazlılar, derbi maçta Galatasaray'ı yenmeleri durumunda, Turkcell Süper Lig'de tam 121 lig haftası sonra liderlik koltuğuna oturacak.

- En son 2003-2004 sezonun 22. haftasında lider durumda bulunan Beşiktaş, o tarihten bu yana liderliğe hasret kaldı.

- "Kara Kartallar", 2003-2004 sezonunun 23. haftasında İstanbulspor'a yenilerek, liderlikten olmuştu.

25- "Cim Bom" sessizliği seviyor.

- Geçen sezondan kalan cezası nedeniyle Beşiktaş derbisi de seyircisiz yapılacak olan Galatasaray, taraftar desteğinden yoksun maçlarında başarılı bir performans sergiliyor.

- Sarı-kırmızılılar, daha önce seyircisiz yaptığı 9 lig maçından 8'sini kazandı, 1'ini yitirdi.

26- Beşiktaş, derbide dalya peşinde...

- Galatasaray ile ligde yaptığı 96 karşılaşmada toplam 99 gol atan siyah-beyazlılar, derbi maçta 100. golü amaçlıyor.

27- Galatasaray'da gözler Hakan Şükür'de...

- Deneyimli futbolcu, Galatasaray formasıyla Beşiktaş filelerini daha önce toplam 13 kez havalandırdı.

- Bu sezon başında ligde 4 gol gol atarak rekorları birer birer eline geçiren Hakan Şükür'ün, son 7 randevuda Beşiktaş'a golü yok.

28- Derbi maçın kaderi onların ellerinde...

- Galatasaray ile Beşiktaş arasında 29 Eylül'de yapılacak sezonun ilk lig derbisinde gözler, her iki takımın file bekçisine çevrildi.

- Galatasaray'ın kalesini koruması beklenen Orkun, bu sezon 6 lig maçının 5'inde kaleyi korudu ve henüz gol yemedi.

- Beşiktaş'ın kalesine geçme olasılığı yüksek olan Hakan ise 5 lig maçında 2 gol yedi.

29- Derbi maça doğru...

- Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılan son 10 lig maçında her iki ekip de 4'er galibiyet alırlarken, 2 maç da berabere sonuçlandı.

- Son 10 lig maçında ezeli rakipler birbirlerine 9'ar gol attı.

- Galatasaray, ezeli rakibi karşısında son 5 lig maçından 4'ünü kazandı.

30- Fenerbahçe ile Ankaragücü, ligde yarın 89. maça çıkacaklar.

- İki takım arasında bugüne dek yapılan maçlarda, Fenerbahçe'nin galibiyetlerde 57-7 üstünlüğü bulunuyor.

- Fenerbahçe'nin attığı 161 gole, Ankaragücü 54 golle karşılık verdi.

- Ankaragücü, deplasmanda 14 sezondur Fenerbahçe'yi yenemiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber